fbpx
September 1, 2020
windows-update

RezolvIT monitorizează cu atenție infrastructurile clienților și propune mereu soluții proactive, pentru a putea preîntâmpina anumite situații care pot deveni neplăcute. Fie că vorbim de backup, soluții de securitate sau implementări de tehnologii noi, compania a reușit să devină un adevărat partener pentru firmele cu care colaborează.

 

Servicii IT (afla mai multe) de la 12,5Eur/luna/computer

CloudBackup (descopera solutia) de la 3,5Eur/luna/computer

 

În ultimii ani, Microsoft a adaptat sistemul de operare Windows să folosească avantajele oferite de mediile de stocare rapide, actualizând utilitarul de defragmentare integrat in Windows, pentru a optimiza și SSD-urile.

Tehnologia SSD a devenit foarte ieftină în ultima perioadă, prețul fiind foarte bun în raport cu îmbunătățirile de performanță pe care le oferă. Spre deosebire de bătrânul hard disk, care folosește motoare, platane metalice și capete de citire/scriere, SSD-urile sunt compuse din cipuri NAND (Flash). Un principal avantaj al acestei tehnologii, pe lângă performanța ridicată, este și rezistența la șocuri și loviri.

Cei de la TechSpot au descoperit însă că începând cu actualizarea Windows 10 lansată în mai 2020, Windows rulează mult prea des procesul de defragmentare, iar acest lucru duce implicit la deteriorarea rapidă a mediului de stocare. Deși ar trebui să efectueze defragmentare doar o dată pe lună, pentru a corecta anumite limitări ale sistemului de fișiere NT (NTFS), s-a descoperit că în urma unui bug, procesul e lansat de mai multe ori.

Mai exact, aplicația nu marchează SSD-ul ca fiind defragmentat după finalizarea acestei operațiuni, astfel că procesul se poate desfășoară la fiecare restart. Microsoft lucrează deja la remedierea problemei. Aceasta se va rezolva definitiv începând cu actualizarea Windows 10 version 2004 (build 19042.487).

După cum probabil știți deja, HDD-urile și SSD-urile sunt foarte importante pentru orice companie, întrucât aici sunt de cele mai multe ori stocare datele firmei. Monitorizarea atentă a acestora și implementarea unei politici performante de backup au devenit absolut necesare în această perioadă.

Cum puteți dezactiva funcția de defragmentare

  • Scrieți în bara de căutare “defragși porniți aplicația Defragment and Optimize Drives
  • Alegeți partiția C: (deja selectată) și apăsați Change Settings.
  • Debifați opțiunea Run on a schedule și apăsați OK.
  • Închideți ferestrele deschise.

 

 

ssd defrag

 

Categorised in: ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact