fbpx
July 27, 2020
garmin ransomware

Circulă o știre proaspătă (link) pe net cum că rețeaua internă a Garmin a fost compromisă de un virus de tip ransomware. Tipul acesta de amenințare criptează datele la care a putut avea acces și solicită o recompensă, de obicei mare, pentru recuperarea datelor.

Conform știrii din linkul de mai sus, toată infrastructura Garmin a fost offline câteva zile, iar utilizatorii nu au putut să-și folosească dispozitivele în acest timp. Fără dar și poate, un astfel de incident ar provoca pierderi masive, indiferent de dimensiunea companiei afectate.

Long story short, implementarea unor soluții minime de securitate și prevenție va ajuta compania ta să nu ajungă în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea, de a pierde bani și de a frustra angajații, clienții și furnizorii.

Măsurile minime pe care le propune RezolvIT pentru a preveni genul acesta de situații sunt următoarele:

  •   Folosirea softurilor  antivirus premium – nu mai e demult timp un moft, o mică neatenție și un click pe un mail cu atașament malițios (link) poate duce la criptarea întregii companii.
  •   Implementarea unei soluții de backup performante (link) – erorile pot apărea, iar vulnerabilități software pot exista mereu, dar o politică de backup solidă va facilita restaurarea datelor compromise într-un interval relativ scurt de timp.
  •   Folosirea de soluții cloud – soluțiile cloud pot fi folosite în mod securizat de oriunde și sunt mult mai puțin vulnerabile decât infrastructură locală, către trebuie obligatoriu securizată.

Soluțiile propuse mai sus reprezintă un minim, dar, în funcție de buget, se pot implementa proceduri și procese mult mai avansate pentru securizarea datelor .

RezolvIT are o soluție clară și eficientă atunci când vine vorba de securitate și propune clienților soluții performante de backup și securizare a rețelelor. Dacă articolul acesta te-a convins, solicita un audit de securitate a datelor acum. 

 

Categorised in: ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact