fbpx
July 19, 2021
Windows 365

Windows 365 sau cum să ai propriul calculator în cloud

Chiar dacă există mitul că tehnologiile cloud nu sunt suficient de mature, vă putem garanta că acesta este doar atât, un mit. Întrucât munca se efectuează în mare parte de acasă sau din locații remote, tot mai multe companii au început să își îndreptate atenția către servicii cloud.

Microsoft a anunțat recent Windows 365, un serviciu de Desktop as a Service ce se integrează cu suita Office 365. Mai exact, utilizatorii vor putea beneficia de stații de lucru găzduite în cloud, pe baza unui abonament lunar.

Se pot efectua abonamente pentru stații cu specificații hardware diferite , în funcție de nevoile angajaților. Astfel că, în funcție de activitatea desfășurată de către utilizatori, se vor putea achiziționa subscripțiile cele mai convenabile din punct de vedere al costurilor. Pentru mai multe informații, citiți articolul ăsta.

Deși nu se cunosc prețurile abonamentelor încă, întrucât serviciul va fi lansat oficial pe 2 august, Microsoft a anunțat în cadrul unui eveniment că pentru o stație de lucru cloud echipată cu 2 procesoare, 4 GB memorie RAM și 128 GB mediu de stocare, costul este în jur de 31$ pe lună.

În aceste abonamente de stații în cloud vor fi integrate și costurile de licențiere pentru diferite produse software, printre care Windows, Office și alte aplicații utile pentru business.

servicii it

 

Câteva dintre avantajele utilizării Windows 365 – stații de lucru în cloud:

Stațiile de lucru găzduite în cloud vor putea fi accesate de oriunde, prin intermediul browserului de internet, fără a fi nevoie de configurarea unui serviciu de VPN. Acest lucru facilitează telemunca, fără a oferi bătăi de cap din punct de vedere al administrării serviciilor.

Logarea pe platformă va fi securizată de către serviciul de 2FA – autentificare în doi pași. Veți introduce adresa de email asociată stației de lucru și parola, dar veți valida logarea de pe dispozitivul mobil.

Utilizatorii vor beneficia de suita Office 365 și de alte aplicații și pachete software utile pentru a efectua muncă în echipă.

Prin intermediul OneDrive și Sharepoint, utilizatorii vor putea lucra colaborativ pe fișiere, iar transferul de date între utilizatori va fi unul facil.

Nu va exista riscul avariilor hardware, întrucât serviciile rulează în cloud.

Cel mai probabil, suplimentarea resurselor hardware va fi una foarte facilă și rapidă.

Accesând stația de lucru cloud de pe un calculator ce rulează Windows, veți putea utiliza mai multe monitoare sau imprimante și multifuncționale locale (conectate direct la calculatorul dumneavoastră).

Sună interesant, nu?

Vom reveni cu noi informații pe măsură ce acestea vor fi anunțate.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT obișnuită să implementeze tehnologii cloud și să faciliteze companiilor munca de acasă pentru angajați. Dacă v-am convins, solicitați o ofertă acum.

managed cloud

 

Categorised in: , , ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact