fbpx
March 3, 2021
managed virtual cloud

Prin managed private cloud ne referim la o tehnologie cloud computing asupra căreia compania dumneavoastră are control total. Infrastructura este construită în așa fel încât serviciile de stocare, backup și securitate să fie disponibile pentru dumneavoastră. 

De multe ori, organizațiile au nevoie să implementeze măsuri sporite de securitate sau să poată adăuga și folosi oricât de multă stocare e necesară pentru business, fără să depindă de un furnizor de servicii sau de limitările unui cloud public.

Din punct de vedere tehnic, un “cloud privat” este alcătuit din unul sau mai multe servere performante pentru a găzdui toate mașinile virtuale necesare business-ului. Acesta rulează într-o locație remote, pentru a nu depinde de infrastructura de la birou. Genul acesta de servicii sunt de cele mai multe ori găzduite în DataCentere sau pe platforme cloud care oferă control maxim asupra infrastructurii.

Cel mai comun scenariu este acela de a închiria o astfel de instrastructură cloud, împreuna cu un pachet de servicii de mentenanță. Marele avantaj este că furnizorul este obligat să garanteze, conform contract, că serverul va rula în permanență și să ofere soluții alternative până se remediază problemele hardware ce pot apărea.

Câteva din beneficiile pe care le oferă o infrastructură de tipul managed private cloud.

Principalul beneficiu fata de soluțiile Cloud sau VPS este chiar componenta de mentenanța (managed) :

Furnizorul va asigura analiza, instalarea si monitorizarea soluției continuu si se asigura ca toate componentele sistemul funcționează optim cu necesitățile clientului. Deoarece un astfel de serviciu are in componență si echipamente hardware dar si software,  faptul ca serviciul nu depinde de mai mulți furnizori garantează clientului cea mai buna experiență.

Permite implementarea unor măsuri personalizate de securitate:

Serverul cloud este accesibil doar de către compania dumneavoastră, nefiind partajat și cu alte firme. Ba mai mult, se poate configura în așa fel încât întreg traficul să treacă firewall-ul companiei, lucru ce duce la sporirea securității.

Control deplin asupra infrastructurii private :

Compania dumneavoastră poate decide ce fel de servere vor fi găzduite pe soluția de managed private cloud și implicit, cum să fie acestea implementate. Acest tip de tehnologie nu impune utilizarea unei rețele sau infrastructuri predefinite, impuse de către furnizorul de servicii.

De asemenea infrastructura nu este pusa la comun de către furnizori cum se practica pentru serviciile de tip cloud sau VPS.

Fiabilitate si Performanțe sporite:

Întrucât un serviciu de tip managed private cloud rulează pe mai multe servere fizice, avariile hardware nu au un impact foarte mare asupra activității companiei. Dacă un server sau o componentă se defectează, celelalte servere funcționale vor asigura necesitățile de business ale companiei.

Gestionată și administrată corect, acest tip de infrastructură oferă garanția că fluxul de lucru va fi continuu.

RezolvIT este o companie de outsourcing care implementează cu succes atât soluții de tip public cloud cât și soluții de tip managed private cloud. Având în portofoliu clienți din toate domeniile de business, ce folosesc infrastructuri mici, medii sau foarte mari, compania a învățat să propună și să configureze soluțiile care se potrivesc cel mai bine cu activitatea clientului.

 

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact