fbpx
February 10, 2021
Backup: Recomandări și lucruri de evitat

Când vine vorba de recomandări de securitate, backup-ul este sfânt. În acest articol o să vă prezentăm câteva recomandări și lucruri de evitat, legate de implementarea unei soluții de backup eficientă.

Recomandare: Folosiți o soluție ce permite managementul centralizat al agenților de backup.

Managementul centralizat este foarte util atunci când este nevoie să implementăm o soluție de backup de un număr mai mare de dispozitive. În loc să aveți nevoie să vă deplasați la fiecare stație în parte și să verificați aplicația de backup, faceți toate aceste operațiuni prin intermediul unei console centralizate.

Lucru de evitat: Nu folosiți soluții de backup care nu sunt capabile să recicleze salvările vechi

Multe dintre aplicațiile de backup gratuite nu reușesc să curețe istoricul vechi de backup-uri, iar din acest motiv se umple mediul de stocare. Asta duce implicit la oprirea backup-ului. Dacă aplicația nu are nici monitorizare, nu veți avea de unde să știți când e nevoie să interveniți să faceți spațiu extra pe mediul de stocare.

Recomandare: Folosiți pe mediul de stocare un sistem de fișiere care suportă compresie bună

Pentru a putea stoca o cantitate cât mai mare de backup-uri pe server, optim ar fi să alegeți un sistem de fișiere care suportă compresie foarte mare. Cu cât dimensiunea unui backup este mai mare, cu atât vor încăpea mai puține copi de siguranță pe server.

Lucru de evitat: Nu faceți backup pe un server folosit în producție și pentru altceva

Pentru a avea un backup eficient, este nevoie ca mediul de stocare pe care se salvează datele să nu fie folosit si de către alte aplicații sau platforme. Nu folosiți serverul de fișiere sau serverul de aplicație drept mediu de stocare pentru backup, întrucât riscați să îngreunați producția.

Recomandare: Folosiți soluții de backup care oferă funcții de monitorizare

Nu e deloc plăcut să fie nevoie să verificați manual dacă un backup s-a efectuat cu succes sau nu. Pentru a evita acest lucru, recomandarea noastră este să folosiți o platformă de backup capabilă să ofere statistici și să trimită alerte atunci când backup-ul nu se efectuează cu succes.

Lucru de evitat: Nu programați backup-ul serverelor să ruleze în timpul zilei

De cele mai multe ori, backup-ul pentru server îngreunează foarte mult rețeaua și implicit afectează și fluxul de lucru. Este recomandat să programați backup-ul să ruleze în afara orelor de program, pentru a nu afecta business-ul.

RezolvIT recomandă și implementează cu succes soluția de backup oferită de către MSP360. Printre altele, această platformă suportă următoarele:

  • clientul de backup este compatibil cu toate sistemele de operare utilizate în mediu business: Windows (versiunile server și desktop), Mac OS X (utilizat pe stațiile de lucru) și Linux (utilizat pe servere)
  • se poate efectua backup la fișiere și foldere, dar și la întreg sistemul de operare, iar restaurarea este foarte rapidă
  • permite configurarea backup-ului pentru email atât la nivel de client (salvând regulile și celelalte setări locale), dar și la nivel de server de email
  • poate fi configurată să efectueze backup pentru soluții cloud: OneDrive, Sharepoint, Microsoft Exchange
  • permite recuperarea individuală a fișierelor și folderelor, dar și recuperarea  unor întregi structuri de date
  • datele sunt criptate, astfel că acestea sunt protejate atât când se află în tranzit, cât și în interiorul mediului de stocare
  • soluția software permite efectuarea de backup în cadrul infrastructurii locale sau pe medii cloud
  • aplicația are funcții avansate de compresie, astfel că se economisește spațiu în mediul de stocare
  • soluția are funcție de versionare, permițând păstrarea mai multor versiuni ale acelorlași fișiere, în funcție de necesități și de dimensiunea mediului de stocare

RezolvIT este o companie de outsourcing IT care folosește soluții performante de monitorizare și backup, și gestionează infrastructuri de toate mărimile și complexitățile. Nu mai stați fără backup. Solicitați o ofertă chiar acum.

 

Categorised in: ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact