fbpx
February 5, 2021
Securitate IT

De când telemunca a devenit o necesitate, trendurile în materie de securitate IT s-au ajustat și ele. Începand cu anul trecut multe companii au înlocuit sediul clasic cu un set de aplicații de video-conferință ce facilitează munca în echipă.

În acest articol o să vă prezentăm un set de recomandări, dar și anumite lucruri care nu trebuiesc făcute, când ne referim la securitate IT.

 

 

 

Recomandare:

VPN-ul a devenit de multă vreme o necesitate. După cum probabil știți deja, un post de lucru conectat la VPN se comportă ca și cum ar fi amplasat la sediul firmei. VPN-ul se folosește atât pentru a facilita munca de la distanță, cât și pentru a spori nivelul de securitate al infrastructurii.

Este recomandat să investiți într-o tehnologie VPN (fie că vorbim de un server de VPN), fie de un router potent, de tip UTM, pentru a vă asigura că acesta poate susține întreg fluxul de lucru de care compania dumneavoastră are nevoie.

Ce ar trebui evitat:

Nu ezitați să efectuați actualizări, fie că ne referim la sistemul de operare, ori la aplicații. Update-urile nu doar că aduc facilităti noi, dar elimină și vulnerabilitătile existente.

Aplicațiile care ar trebui să fie mereu la zi sunt:

  • Soluțiile antivirus și antimalware;
  • Browserul de internet;
  • Sistemul de operare;
  • Suita Office;
  • Aplicațiile necesare pentru desfășurarea activității de zi cu zi;
  • Aplicațiile cloud.

Întrucât antivirusul este elementul principal când vine vorba de securitate, recomandarea noastră este să alegeți o soluție ce se poate gestiona în mod centralizat, dintr-o consolă cloud.

Recomandare:

Implementați o politică de parole complexe la nivelul companiei. O bună măsură de sporire a securității este să nu mai permiteți setarea de parole slabe din punct de vedere al securității. Acest lucru se poate implementa facil, fie la nivel de server, fie la nivel de router sau firewall.

De asemenea, dacă activitatea dumneavoastră implică lucrul cu multe conturi și parole, puteți lua în calcul achiziționarea unui manager de parole premium.

Ce ar trebui evitat:

Oricât de bine ar fi securizată infrastructura, nu ezitați să oferiți programe de training în cadrul firmei, în care să explicați conceptele principale de securitate.

Câteva dintre lucrurile pe care orice angajat al unei companii ar trebui să le cunoască:

  • Să nu deschidă emailuri sau atașamente malițioase
  • Să depisteze ușor atacurile de tip fishing
  • Să nu acceseze site-urile marcate ca fiind nesigure de către firewall-ul companiei
  • Să stocheze datele sensibile doar pe serverul de fișiere al companiei sau pe soluția de fișiere cloud

Recomandare:

Apelați la un furnizor de servicii de outsourcing IT pentru a pune bazele securității companiei dumneavoastră. Prevenirea problemelor de securitate este de cele mai multe ori mai ieftină decât recuperarea datelor pierdute sau compromise.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT care reușește cu brio să susțină companiile cu care lucrează, fie că ne referim la securizarea infrastructurii sau la facilitatea angajaților să își desfășoare activitatea remote.

 

Categorised in: ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact