fbpx
January 18, 2021
remote work

În ultima perioadă, tot mai multe companii au început să permită angajaților să lucreze de acasă, iar acest lucru a dus la nevoia de a ridica nivelului de securizare al dispozitivelor.

În acest articol o să prezentăm o listă minimă de măsuri de securitate care trebuiesc implementate pe fiecare dispozitiv al companiei, pentru a nu exista riscul de pierdere sau compromitere a datelor companiei.

Criptarea datelor

Pentru a nu exista riscul ca datele companiei să fie puse în pericol atunci când un dispozitiv este pierdut sau furat, se recomandă criptarea datelor de pe acesta. Laptopurile din gama business permit acest lucru foarte facil printr-un modul hardware numit TPM. Sistemele de operare Windows Pro sau Windows Enterprise suportă acest gen de criptare prin serviciul BitLocker Drive Encryption.

Datele stocate pe un hard disk criptat nu pot fi recuperate dacă nu se cunoaște cheia de decriptare, iar acest  algoritm este imposibil de spart de către hackeri.

În cazul în care laptopul nu are funcționalitate de TPM, se recomandă criptarea software a dispozitivului.

Instalarea unui antivirus premium

După ce ne-am asigurat că datele companiei nu pot fi accesate de către persoane cu intenții malițioase, este nevoie ca acestea să fie protejate. Soluțiile antivirus gestionate prin intermediul consolelor cloud au devenit tot mai populare în ultima perioadă, întrucât acestea oferă securitate sporită pentru dispozitive, în comparație cu antivirușii obișnuiți.

Orice companie ar trebui să investească în securitate, întrucât pierderea datelor poate genera costuri mai mari decât plata unui abonament lunar sau anual către un furnizor de soluții antivirus.

Lucrul pe serverul de fișiere și integrarea acestuia într-un backup performant

Fie că ne referim la un server de fișiere cloud sau la unul amplasat la sediul firmei, lucrul pe server permite o securizare mai bună a datelor și facilitează și modul de lucru colaborativ. În acest mod, mai mulți utilizatori pot să lucreze simultan pe aceleași fișiere, iar administratorii IT pot securiza datele într-un mod facil, întrucât backup-ul serverului de fișiere nu depinde de conexiunea de internet a utilizatorilor.

Actualizarea periodică a aplicațiilor și a sistemului de operare

Pentru a se reduce numărul de vulnerabilități prezente în sistemul de operare, este recomandat ca laptopurile folosite în mediul business să fie actualizate periodic. Pe lângă noi facilități, dezvoltatorii integrează în actualizări și patch-uri de securitate pentru vulnerabilitățile cunoscute.

RezolvIT este o firmă de outsourcing IT care oferă suport personalizat companiilor. Având o înțelegere foarte bună a necesităților de business, compania propune și implementează proactiv soluții tehnice performante, atât pentru munca efectuată le sediul firmei, cât și pentru a facilita telemunca.

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact