fbpx
December 10, 2020
byod

Domeniul IT și tehnologia, în general, sunt foarte dinamice. Acestea nu stau niciodată pe loc, lucrurile se pot schimba de la o săptămână la asta. Dacă adăugăm și un ingredient surpriză, și anume vremurile incerte de acum, obținem un cocktail aparte.

Telemunca popularizează un nou trend trend, numit de către specialiști BYOD – bring your own device. Asta înseamnă că utilizatorii au posibilitatea de a folosi dispozitivele personale (de obicei desktopurile, laptopurile și telefoanele mobile), pentru a-și desfășura activitatea de la birou.

Întrucât infrastructurile clienților devin tot mai pregătite pentru lucrul de acasă sau de oriunde, iar tehnologiile cloud oferă tot felul de funcții de lucru colaborativ, BYOD nu mai reprezintă de multă vreme doar un moft.

Cum trebuie să se pregătească companiile pentru BYOD:

 • să investească într-un router de tip UTM, care să permită configurarea conturilor VPN și să ofere funcții de securitate pentru întreaga infrastructură
 • să facă configurațiile necesare pentru ca serverele de fișiere și aplicații să fie accesibile prin tunelul VPN
 • să sporească întreaga securitate a infrastructurii
 • să implementeze o politică solidă de backup

Înainte de a facilita angajaților să folosească dispozivele personale pentru a lucra în interesul firmei, este obligatoriu să se efectueze o intervenție amplă de mentenanța. Pe scurt, trebuie să se verifice următoarele:

 • să se scaneze de viruși și să se elimine amenințările găsite
 • să se efectueze mentenanța hardware
 • să se remedieze erorile software
 • să se instaleze aplicațiile necesare activității de zi cu zi
 • să se optimizeze stațiile de lucru pentru ca aplicațiile să poată rula cursiv
 • să se instaleze soluții de securitate premium pe dispozitive
 • să se implementeze o politică de backup pentru stațile de lucru

O să detaliez mai jos de ce este nevoie să se efectueze toate aceste aspecte, înainte ca utilizatorii să poată folosi echipamentele personale în interesul firmei.

Un utilizator neexperimentat riscă să instaleze aplicații freeware de pe internet, care la rândul lor pot fi infectate cu adware, spyware sau chiar malware. O devirusare serioasă se impune înainte de a accesa datele companiei de pe sistemul personal.

De obicei, laptopurile personale nu sunt inspectate și curățate din punct de vedere hardware, astfel că acestea se pot încălzi peste parametri optimi. Se impune ca laptopurile și stațiile de lucru să fie suflate de praf și să se înlocuiască pasta termoconductoare, pentru a se preîntâmpina anumite probleme și pentru a le prelungi durata de viață.

Remedierea erorilor software va face ca aplicațiile necesare activitătii de la birou să ruleze mai rapid. Nu de puține ori utilizatorii nu dezinstalează complet aplicațiile care nu le mai sunt folositoare, iar acestea pot consuma inutil resurse ale sistemului de operare.

După ce s-au efectuat operațiunile de mai sus, stația de lucru este pregătită pentru instalarea și rularea aplicațiilor necesare jobului. De asemenea, se impune și efectuarea unei optimizări software, după instalarea tuturor aplicațiilor.

Întrucât se lucrează cu datele companiei, este absolut obligatoriu ca stațiile de lucru să fie protejate de către o soluție de securitate premium.

Implementarea unei politici solide de backup este și ea necesară, pentru a nu exista riscul ca datele companiei să se compromită sau piardă în vreun fel.

RezolvIT este o firmă de outsourcing IT care oferă suport personalizat companiilor. Având o înțelegere foarte bună a necesităților de business, compania propune și implementează proactiv soluții tehnice performante, atât pentru munca efectuată le sediul firmei, cât și pentru a facilita telemunca.

 

Categorised in: , , ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact