fbpx
October 26, 2020
telemunca

În această perioadă, o mare parte din activitatea companiilor se desfășoară de acasă, astfel că este absolut vital să se investească în soluții tehnice care facilitează telemunca.

Cred că cel mai bun lucru pe care îl pot face acum companiile este să integreze work from home în activitățile de zi cu zi, pentru că nu se știe exact cât va dura perioada aceasta de incertitudine…

Accesarea infrastructurii de la distanță într-un mod sigur:

Cel mai comun lucru implementat de când se muncește de acasă este tunelul VPN. Acesta permite utilizatorilor să acceseze serverul de fișiere și alte echipamente aflate la sediul firmei direct din pijamale, din confortul casei lor. În acest sens, RezolvIT recomandă achiziționarea unui routerul de tip UTM.

Echipamentul de tip UTM oferă un nivel de securitate ridicat, protejând traficul făcut prin VPN de către utilizatori, blochează deschiderea anumitor site-uri malițioase și cu reputație îndoielnică și permite restricționarea navigării pe internet, în funcție de tipul de conținut accesat. Site-urile și platformele online sunt încadrate în categorii (ex. social media, gambling, adult et cetera), iar restricțiile pot fi setate individual pentru anumiți utilizatori, sau pe baza unor grupuri, care se configurează în funcție de departamente.

Practic, este genul de echipament care ajută managerii și enervează utilizatorii.

Protecție antivirus și antimalware performantă:

De când se lucrează de acasă, de pe dispozitive care nu sunt gestionate de către companie, numărul incidentelor de securitate a crescut și el. În acest sens, recomandăm folosirea unei soluții de securitate ce poate fi gestionată dintr-o consolă cloud.

Aceasta permite adăugarea stațiilor de lucru într-o consolă, de unde se pot configura și ajusta regulile de securitate, într-un mod centralizat. Nu mai e nevoie de accesarea individuală a posturilor de lucru pentru a verifica statusul protecției sau pentru a implementa noi reguli.

Genul acesta de soluții de securitate sunt foarte restrictive, permițând managerilor IT să deblocheze accesul specific pentru serviciile pe care le folosesc utilizatorii. În felul acesta, oferă o securitate sporită.

Soluții cloud de lucru colaborativ:

Un alt trend ascendent acum este adoptarea de soluții cloud, care facilitează munca în echipă. Fie că vorbim de Office 365, Microsoft Teams sau alte platforme similare, acestea își fac încet-încet loc în lista de aplicații zilnice folosite de către utilizatori.

Ele sunt destul de facil de gestionat și de folosit, dacă sunt implementate corect. Cu ajutorul OneDrive se poate lucra în mod colaborativ cu fișierele stocate în cloud, iar Teams permite utilizatorilor să inițieze conferințe, să transfere fișiere sau să partajeze ecranul, existând posibilitatea de a oferi facil controlul unei alte persoane pe stația de lucru.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT pregătită să implementeze acest gen de soluții, pentru a ajuta clienții în tranziția lor către telemuncă. Cum lucrurile nu vor reveni prea curând la modul în care se desfășurau până acum, toate companiile ar trebui să se pregătească pentru vremuri noi.

 

Categorised in: , , ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact