fbpx
April 22, 2021
firewall

Routerul sunt echipamentul cele mai important dintr-o rețea, întrucât acestea permite configurarea unei rețele interne și facilitează accesul la internet pentru echipamentele conectate la rețea.

Întrucât mai toate companiile au implementat sisteme de telemuncă, utilizarea unui echipament de rețea potent a devenit aproape obligatorie.

În acest articol o să discutăm despre diferențele dintre un router, un firewall și un UTM.

Ce este un router:

Routerul este echipamentul care distribuie (routează) traficul de rețea într-o rețea exterioară. Dar nu face doar asta. Acesta facilitează și configurarea rețelei interne, permițând utilizatorilor să acceseze celelalte echipamente de la sediul firmei.

Practic, routerul este echipamentul care face ca rețelele de calculatoarea să funcționeze și “le dă internet”.

Ce este un firewall:

Un firewall este un echipament de rețea care protejează infrastructura internă de amenințări, cum ar fi malware, viruși sau site-uri înșelătoare. Acesta inspectează întreg traficul și îl respinge pe cel malițios, oferind un nivel suplimentar de securitate rețelei.

Dar chiar și așa, utilizarea unui firewall nu presupune renunțarea la soluțiile antivirus. Nici pe departe.

Multe firewall-uri oferă și funcționalitatea de router, adică facilitează crearea unei rețele interne, dar și asigură conectarea dispozitivelor la internet.

Ce este un UTM:

Un UTM, sau un echipament de tip Unified Threat Management funcționează similar cu un firewall. Oferă facilitățile pe care le oferă un router și protejează rețeaua de atacuri și accesarea de site-uri malițioase.

Deși cele două echipamente fac în linii mari aceleași lucruri, acestea funcționează diferit din punct de vedere tehnic. De regulă, firewall-urile utilizează un set de reguli predefinite de către administratorul de rețea. Persoana care gestionează infrastructura trebuie să actualizeze mereu configurația firewall-ului, pentru a putea ține amenințările la distanță.

UTM-urile, pe de altă parte, permit achiziționarea unor subscrupții care permit depistarea celor mai noi amenințări, oferind protecție sporită infrastructurii dumneavoastră.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT care reușește cu brio să susțină companiile cu care lucrează, fie că ne referim la securizarea infrastructurii sau la facilitatea angajaților să își desfășoare activitatea remote.

Categorised in: , , ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact