fbpx
June 9, 2021
microsoft teams

Indiferent de domeniul de activitate, utilizarea unei suite office a devenit indispensabilă pentru orice companie. Iar trendul actual este migrarea soluțiilor existente către tehnologii cloud, care au devenit suficient de mature pentru a susține orice tip de business, în schimbul unor costuri rezonabile.

În companiile mici și medii, cele mai populare suite office sunt Office Home and Business și Microsoft 365 (redenumit din Office 365). V-ați întrebat vreodată însă care este diferența între cele două?

Office Home and Business:

Licența de Office Home and Business este perenă (se achiziționează o singură dată; nu funcționează pe bază de abonament). În prezent, Microsoft comercializează Office 2019 Home and Business, disponibil doar pe Windows 10 sau Mac OS X.

O dată achiziționat Office 2019 Home and Business, acesta nu suportă actualizarea la următoarea versiune majoră de Office. Produsul primește update-uri, dar, dacă se dorește upgradarea acestuia, este nevoie de achiziționarea unei noi licențe.

Aplicațiile pe care le conține suita sunt: Word, Excel, PowerPoint și Outlook

Microsoft 365 (redenumit din Office 365):

Licențele de Microsoft 365 (redenumit din Office 365) se reînnoiesc lunar sau anual, în funcție de modul în care au fost achiziționate. Această suită este compatibilă cu Windows 10, Mac OS X, dar și cu versiunile anterioare de Windows.

Diferența majoră între Microsoft 365 (redenumit din Office 365) față de Office Home and Business este că subscripția va include mereu ultimele actualizări ale suitei, inclusiv upgrade-uri majore (versiuni superioare).

Din punct de vedere al securității, este recomandat să folosiți mereu cele mai noi versiuni ale aplicațiilor, pentru a reduce numărul vulnerabilităților.

Microsoft 365 (redenumit din Office 365) conține următoarele aplicații: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access, Teams, Exchange, OneDrive și SharePoint.

Tipurile de abonamente pentru companii sunt :

 • Microsoft 365 Business Basic

Ideal pentru firme care au nevoie de soluții pentru lucrul la distanță cu Microsoft Teams, spațiu de stocare sigur în cloud și Office Online (versiunile desktop nu sunt incluse).

Include :

 1. Teams,
 2. Exchange,
 3. OneDrive,
 4. Sharepoint
 • Microsoft 365 Business Standard

Ideal pentru firme care au nevoie de toate instrumentele de lucru la distanță și colaborare, inclusiv de Microsoft Teams, spațiu de stocare sigur în cloud, e-mail de business și aplicații Office premium pe toate dispozitivele.

Include :

 1. Teams,
 2. Exchange,
 3. OneDrive,
 4. Sharepoint,
 5. Outlook,
 6. Word,
 7. Excel,
 8. PowerPoint,
 9. Publisher,
 10. Access
 • Microsoft 365 Business Premium

Ideal pentru firmele care au nevoie de soluții de lucru la distanță sigure cu toate elementele incluse în Business Standard, plus protecție avansată împotriva amenințărilor cibernetice și management de dispozitive.

Include :

 1. Teams,
 2. Exchange,
 3. OneDrive,
 4. Sharepoint,
 5. Outlook,
 6. Word,
 7. Excel,
 8. PowerPoint,
 9. Publisher,
 10. Access,
 11. Intune,
 12. Azure Information Protection

Pentru toate abonamenentele de mai sus aveti incluse si :

 • Găzduire de e-mail ce oferă cutii poștale de 50 GB
 •  1 TB de spațiu de stocare OneDrive pentru stocarea și partajarea fișierelor
 •  Protectia e-mailul de spam, malware și amenințările cunoscute, cu Exchange Online Protection
 •  Condițiile și standardele cheie internaționale, regionale și specifice sectorului de activitate, cu peste 1.000 de controale de securitate și confidențialitate
 •  Versiuni web și mobile ale aplicațiilor Office
 •  Versiuni permanente actualizate de Word, Excel, PowerPoint și OneNote pentru iOS și Android, pe un număr de până la 5 dispozitive mobile și 5 tablete
 •  E-mail de clasă business pe dispozitive mobile, tablete, computere desktop și pe web cu Exchange

Si toate acestea garanției de funcționare de 99,9%

 

servicii it

Care sunt celelalte avantaje ale Microsoft 365 (redenumit din Office 365)?

Permite lucrul colaborativ prin intermediul aplicațiilor Teams și OneDrive sau SharePoint. Teams vă permite să creați conferințe sau să discutați și lucrați alături de colegii de serviciu, ca și cum v-ați afla la sediul firmei.

Puteți accesa fișiere pe care să le editați în mod colaborativ și puteți partaja ecranul stației de lucru sau chiar permite accesul unui alt utilizator, dacă aveți nevoie de suport.

SharePoint este echivalentul unui server de fișiere stocat în cloud. Acesta permite adăugarea fișierelor și gestionarea utilizatorilor și a permisiunilor prin intermediul unei console centralizate. Iar marele avantaj este că fișierele companiei pot fi accesate de oriunde, nu doar de la sediul firmei.

Din punct de vedere al securității, Microsoft 365 (redenumit din Office 365) oferă un nivel superior de securitate, prin intermediul autentificării în doi pași. Pentru a accesa datele, pe lângă introducerea parolei, este nevoie să validați accesul folosind codul primit pe SMS sau din intermediul aplicației.

Dacă optați și pentru Microsoft Exchange, veți beneficia de un server de email cu funcționalitate sporită. Nu doar că veți avea sincronizare totală între dispozitive, dar veți putea crea și evenimente de calendar sau invitații la evenimente.

Din punct de vedere al utilizării și al costurilor, tehnologiile cloud oferă avantaje foarte solide, față de infrastructurile locale.

 • Dacă sunt configurate corect, aplicațiile cloud funcționează fără erori
 • Aplicațiile nu depind de conexiunea la internet de la sediu sau de rețeaua de curent de la sediu
 • Accesarea aplicațiilor nu necesită conexiune VPN

Practic, utilizând Microsoft 365 (redenumit din Office 365), nu doar că veți avea cele mai sigure și performante produse Microsoft, dar veți putea oferi utilizatorilor și o experiență îmbunătățită de WFH.

Daca sunteți curioși de costuri, le puteți găsi pe site-ul oficial Microsoft Romania (link aici) … iar apoi va recomandam sa ne cereți o oferta de preturi personalizata pentru că sigur veți primi cel mai bun cost de pe piața.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT obișnuită să implementeze tehnologii cloud și să faciliteze companiilor munca de acasă pentru angajați. Dacă v-am convins, solicitați o ofertă acum.

 

 

 

Categorised in:

Call Now ButtonContact