fbpx
July 28, 2021
securitate pentru Windows

Recomandări de securitate Windows 10

Nivelul de securitate al unei infrastructuri informatice este egal cu cel mai vulnerabil sistem de calcul din rețea. Când ne referim la securitate, nu trebuie să avem în vedere doar serverele companiei, întrucât și stațiile de lucru sunt la fel de importante.

În acest articol vă vom prezenta un set de recomandări de securitate pentru Windows 10, care cel mai probabil rulează pe stațiile de lucru ale companiei.

  • Setați o parolă puternică pentru utilizatorul de Windows:

Una dintre primele recomandări de securitate pentru Windows 10 este să setați o parolă puternică pentru utilizatorul dumneavoastră. Alegeți o parolă complexă, dar pe care să o rețineți ușor, fără a fi  nevoie să o notați pe vreun bilețel lipit pe birou sau sub tastatură.

Când nu utilizați calculatorul, dați sign out și reintroduceți parola când aveți treaba pe stația de lucru. Nu lăsați calculatorul nesupravegheat logat cu utilizatorul dumneavoastră.

  • Dezactivați accesul remote pe stația de lucru:

Dacă nu e nevoie să accesați calculatorul de la distanță prin diferite aplicații de conectare remote, asigurați-vă că acestea sunt mereu dezactivate.

Astfel, riscul ca persoanele cu intenții malițioase să vă saboteze munca se diminuează.

  • Activați protecția antivirusului și firewall-ul:

Nu dezactivați niciodată firewall-ul sau protecția antivirusului, întrucât stația dumneavoastră de lucru devine vulnerabilă.

În acest sens, RezolvIT recomandă utilizarea unei soluții de securitate ce se poate gestiona prin intermediul unei console cloud, întrucât aceasta permite administrarea licențelor într-un mod centralizat și eficient.

  • Efectuați actualizările sistemului de operare:

O altă recomandare de securitate pentru Windows 10 este să efectuați actualizările sistemului de operare atunci când acestea apar. Ideal ar fi să stabiliți cu suportul tehnic un interval orar în care vă puteți lipsi de stația de lucru sau să declanșați procesul de actualizare la sfârșitul programului de lucru și să-l lăsați să ruleze până a doua zi.

  • Activați criptarea datelor de pe hard disk:

Criptarea datelor de pe hard disk este importantă atât pentru dumneavoastră, cât și pentru companie.

În  cazul în care pierdeți laptopul sau acesta vă este furat, datele stocate pe HDD-ul criptat nu vor putea fi citite de către persoane cu intenții malițioase.

  • Configurați o politică de backup solidă:

O altă recomandare de securitate pentru Windows 10 este configurarea unei politici de backup solide pentru toate stațiile companiei de lucru.

Backupul este indispensabil pentru companii, protejându-vă de situațiile în care unul dintre fișierele la care lucrați devine corupt, sau de scenariul negru în care datele dumneavoastră sunt criptate de către un malware de tip ransomware.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT obișnuită să implementeze tehnologii cloud și să faciliteze companiilor munca de acasă pentru angajați.

backup pentru cel mai bun nas

 

Tags: ,

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact