fbpx
July 3, 2021
skype

Este doar cel mai recent dintre mai multe astfel de avertismente de la Microsoft, ultimul notabil apărând în ianuarie. Probabil că Microsoft a încercat să stimuleze organizațiile mai mult decât de obicei din cauza complexității asociate cu trecerea de la Skype for Business Online la Microsoft Teams.

Daca încă mai folosiți Skype for Business – contactați RezolvIT pentru migrarea către Microsoft Teams.

Practica generală a unor astfel de mișcări este de a utiliza mai întâi ambele soluții într-o manieră de „coexistență”. Mai târziu, utilizatorii finali sunt trecuți la așa-numitul mod „Teams Only”, unde toate comunicările au loc în Teams.

Serviciul Skype for Business Online va fi complet indisponibil din August.

Timpul se scurge pentru organizațiile care utilizează Skype for Business Online, deoarece serviciul nu va mai fi accesibil din august.

„Skype for Business Online va fi retras la 31 iulie 2021, după care nu va mai fi accesibil sau acceptat”, a explicat un document de actualizare Microsoft Skype for Business.

Acest ultim avertisment de la Microsoft a inclus o listă, care descrie unele funcționalități care vor dispărea odată cu dispariția Skype for Business Online, și anume:

  • Serviciile care se integrează cu Skype for Business Online nu vor fi acceptate după din 31 iulie 2021. Aceasta include suport pentru furnizorii third-party de conferințe audio (ACP), Skype for Business Online Cloud Connector Edition (CCE), configurații voice hibride și Skype Meeting Broadcast.
  • Clienții nu vor putea muta utilizatorii online din modul Teams Only după retragerea Skype for Business Online.
  • Modurile de coexistență permit clienților să opereze experiențe Skype for Business Server / Teams side-by-side până când sunt gata să mute utilizatorii doar în Teams.
  • Utilizatorii pot fi mutați direct de la Skype for Business Server la Teams doar după configurarea Skype for Business hibridă cu Microsoft 365 sau Office 365.

Dacă organizațiile au achiziționat licențe premium pentru capabilitățile Skype for Business Online, atunci acele capabilități și licențierea se vor extinde în echipe. Iată cum a fost pus în documentul FAQ al Microsoft.

Organizațiile nu vor primi funcționalități complete one-to-one odată cu trecerea de la Skype for Business Online la Echipe. O listă a „limitărilor experienței native interop” poate fi găsită în acest document Microsoft privind coexistența și interoperabilitatea.

Luca Vitali,  MVP Microsoft, menține, de asemenea, o comparație grafică a funcționalității în echipe față de Skype for Business care poate fi descărcată aici.

servicii it

Migrarea la Teams asistata de Rezolv IT.

În timp ce programul de actualizare asistat de Microsoft sună frumos, acesta nu este oferit tuturor clienților Microsoft. “În prezent, nu avem planuri de a programa actualizări pentru clienții enterprise”, a indicat Microsoft în documentul său de întrebări frecvente.

În dorința de a sprijini clienții mai mici care nu au resurse IT dedicate, RezolvIT oferă asistență prin upgrade-uri automate de la Skype for Business Online la Teams dar si servicii complete IT pentru migrarea in cloud.

Serviciile IT premium precum si IT SPOC sunt avantaje competitive pe care IMM-urile le pot folosi atunci când bugetul nu le permite un departament IT

 

 

 

Categorised in:

Call Now ButtonContact