fbpx
April 13, 2021
facebook

Vuiește internetul în perioada aceata legat de faptul că datele a peste 533 de milioane de utilizatori Facebook au devenit publice pe internet, în urma unui atac al hackerilor.

Informațiile care au ajuns pe internet sunt următoarele: Facebook ID, numele de profil, adresa de email, locația, sexul, informațiile despre job și alte date introduse de către utilizatori pe profilele lor de Facebook. Acestea sunt deja publice pe profilul de pe platforma Social Media.

De asemenea, baza de date conține și numerele de telefon ale tuturor utilizatorilor, informație care de cele mai multe ori nu e publică.

Hackerii au publicat datele ca 106 arhive separate, datele fiind grupate în funcție de țară. Arhivele nu pot fi descărcate de către oricine, ci de către persoanele care cumpără credite pe forum.

Cei de la Facebook au anunțat că informațiile au fost obținute de către hackeri în urma unui atac ce a avut loc în 2019 și că breșa de securitate a fost remediată.

Nu au fost compromise și datele utilizatorilor din România. Conturile compromise aparțin utilizatorilor din următoarele țări:

Afghanistan, Africa, Angola, Albania, Algeria, Argentina, Austria, Australia, Azerbaijan, Bahrain, Bangladesh, Belgium, Bolivia, Botswana, Brazil, Brunei, Bulgaria, Burkina Faso, Burundi, Cambodia, Cameroon, Canada, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Djibouti, Ecuador, Egypt, El Salvador, Estonia, Ethiopia, Fiji, Finland, France, Georgia, Germany, Ghana, Greece, Guatemala, Haiti, Honduras, Hong Kong, Hungary, Iceland, India, Indonesia, Iran, Iraq, Ireland, Israel, Italy, Jamaica, Japan, Jordan, Kazakhstan, Kuwait, Lebanon, Libya, Lithuania, Luxembourg, Macao, Malaysia, Maldives, Malta, Mauritius, Mexico, Moldova, Morocco, Namibia, Netherlands, Nigeria, Norway, Oman, Palestine, Panama, Peru, Philippine, Poland, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Russia, Saudi Arabia, Serbia, Singapore, Slovenia, South Korea, Spain, Sudan, Sweden, Switzerland, Syria, Taiwan, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, United Arab Emirates, United Kingdom, Uruguay, USA, Yemen.

backup

Ce ar trebui să învățăm din toată experiența asta?

  • Nu postați pe profilul de Facebook date sensibile
  • Nu folosiți adresa de email personală pentru Facebook, creați o adresa specială doar pentru rețele sociale și folosiți-o pe toate platformele
  • Dacă aveți două numere de telefon, nu folosiți numărul principal de telefon pentru Facebook.

Genul acesta de informații vor apărea mereu pe internet, indiferent de platformele sociale pe care le folosiți.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT care pune mare preț pe respectarea normelor de securitate și folosește soluții inovative pentru a întări securitatea companiilor cu care colaborează.

 

 

 

Categorised in: , , ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact