fbpx
September 20, 2020
zoom

 

 

Serviciile celor de la Zoom au devenit foarte populare de când a început pandemia și telemunca a devenit un nou trend. Întrucât au fost sub lumina reflectoarelor în toată această perioadă, s-a aflat și despre anumite probleme pe care le are platforma.

Una dintre marile probleme ale Zoom a fost la nivel de securitate, dar aceștia au acționat destul de repede. De curând, cei de la Zoom au implementat autentificarea în doi pași (2 Factor Authentication sau 2FA). În acest fel, utilizatorii au garanția că nu se pot loga persoane cu intenții malițioase pe conturile lor, pentru a participa la evenimente le care nu ar trebui.

Întrucât telemunca a devenit o necesitate, toți marii producători de platforme work-from-home au fost nevoiți să îmbunătățească securitatea. Acum utilizatorii pot lucra din locații remote folosind propriile dispozitive și conexiuni de internet publice, iar acest lucru generează bătăi de cap când vine vorba de securitate.

Cum funcționează 2FA

Autentificarea în doi pași solicită utilizatorilor să folosească un cod primit în aplicație sau prin SMS, în plus față de datele de logare. Această metodă aduce un nivel extra de securitate și diminuează foarte mult șansele de compromitere a conturilor.

În cazul Zoom, după ce se activează 2FA, acesta funcționează atât pe web, cât și în aplicațiile client, instalate pe dispozitive mobile sau desktop.

Partea bună este că această facilitate poate fi folosită cu orice platformă de 2FA care suportă protocolul TOTP (Time-Based One-Time Password). Cele mai populare sunt Google Authenticator, Microsoft Authenticator și FreeOTP.

Cum se activează opțiunea de 2FA pentru Zoom  (link) :

  • Se efectuează logarea în contul Zoom.
  • Se face click pe Advanced, iar apoi pe Security.
  • Se activează opțiunea Two-Factor Authentication.
  • Se alege una dintre opțiunile disponibile de 2FA, în funcție de caracteristicile contului și de tipul de abonament ales.
  • Se apasă butonul Save.

Click ‘Save’ to confirm your 2FA settings.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT care pune mare preț pe securitate și protejarea datelor personale ale utilizatorilor. Folosind platforme moderne de monitorizare și o abordare proactiva, compania reușește cu brio să ajute și susțină clienții, pentru ca aceștia să se poată concentra strict pe latura de business.

Categorised in: ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact