fbpx
July 25, 2021
cel mai bun nas 2021

Cel mai bun NAS pentru companii in 2021.

Faceți backup, stocați și accesați datele de oriunde.

A alege cel mai bun NAS în 2021 nu este o sarcină ușoară, cu atâtea modele excelente disponibile, cu funcționalități moderne si capabilități de ultima generație cel mai bun NAS este de fapt cel care îndeplinește nevoile de business actualele.

Nas-ul poate fi o componenta importanta in politica de back-ul a companiei dvs. Citiți aici despre cea mai buna politica de back-up (https://rezolvit.ro/politica-backup-3-2-1-ce-este-si-ce-alternative-exista/)

Politica backup 3-2-1 afirmă pur și simplu că ar trebui să aveți 3 copii ale datelor dvs. (datele de producție și 2 copii de rezervă) ) pe două medii diferite (Disk/Nas/San și bandă) cu o copie în afara site-ului pentru recuperarea în caz de dezastru.

Pentru cei neinițiați, NAS-urile fac mult mai mult decât stochează fișiere si nu mai pot fi comparate cu hard disk-urile externe tradiționale:

  • au soft-uri care le transforma in servicii cloud personale
  • sunt servere media pentru televizoare sau dispozitive movile
  • fac copii de rezervă (backup) pentru calculatoare, telefoane sau servere
  • au aplicații care permit descărcarea fișierelor de pe internet direct
  • au biblioteci de aplicatii care pot fi instalate si administrate direct din NAS
  • vă permit să obțineți fișierele din orice computer pe care îl utilizați, oriunde, oricând, la cerere.
  • vă permit sa partajați prin link-uri unice, securizate fișiere cu parteneri de business

Ce HDD-uri sunt recomandate pentru a fi utilizate intru-un NAS ?

Producătorii de NAS care vând unități NAS fără discuri recomandă anumite modele sau familii de HDD-uri care au fost testate pentru utilizare cu unitățile lor NAS.

Acest lucru ar putea coincide cu hard disk-urile pe care le fabrică de fapt sau nu.

Aruncați o privire la aceste liste de compatibilitate cu unitățile înainte de a cumpăra.

Unele unități de la Seagate, Toshiba și WD sunt etichetate ca fiind special concepute pentru utilizarea NAS. Cele mai multe dintre aceste unități de disc “certificate NAS” au fost testate pentru a rula 24/7/365, ceea ce este cam mult pentru unitățile obișnuite la nivel de consumator.backup pentru cel mai bun nas

 

Spațiu sigur (stocare): Să vorbim despre redundanță

 După cum am menționat mai devreme, un avantaj cheie al majorității unităților NAS este opțiunea de redundanță, astfel încât în ​​configurațiile cu două sau patru unități, discurile suplimentare pot pur și simplu „oglindi” conținutul celeilalte unități. În funcție de nivelul RAID pe care îl alegeți, acest lucru va afecta capacitatea totală a dispozitivului NAS față de hard disk-urile pe care le-a instalat. Exemplu: O unitate cu două compartimente cu două HDD de 4 TB care face o copie identica a datelor de pe un HDD pe cealalt ar oferi doar 4 TB de stocare utilizabilă. Al doilea HDD este practic invizibil deoarece este utilizată pentru a face o a doua copie a tuturor fișierelor din cealaltă unitate.

De obicei, utilizatorul are opțiunea de a reconfigura unitățile pentru a câștiga capacitatea celei de-a doua unități, dacă se dorește.

JBOD („Doar o grămadă de discuri”)

Multe unități NAS acceptă, de asemenea, un mod JBOD („Doar o grămadă de discuri”), care vă permite să adresați fiecare unitate. De obicei, acest lucru depinde în totalitate de software-ul folosit pentru gestionarea NAS-ului, totuși, asigurați-vă că înțelegeți capacitățile software-ului NAS înainte de cumpărare.

Conectivitate NAS

USB 2.0 sau USB 3.0

Majoritatea unităților NAS au unul sau două porturi USB pe care le puteți utiliza pentru a conecta o imprimantă sau unități de stocare externe, permițându-vă să le adăugați în rețeaua dvs. prin software-ul NAS-ului. Odată ce sunt conectate, la fel ca restul datelor de pe NAS, pot fi partajate cu toți utilizatorii conectați. Un exemplu de aranjament comun: O unitate NAS va avea un port USB 2.0 care este de obicei utilizat pentru partajarea imprimantei și un port USB 3.0 care poate fi utilizat pentru stocarea externă. (USB 2.0 este mult, mult mai lent decât USB 3.0, dar o imprimantă nu are nevoie de o conexiune rapidă, deci un port USB 2.0 este suficient.)

FastCopy

Unele unități NAS au, de asemenea, un buton de „copiere” pe panoul frontal conceput pentru a face din copierea conținutului unei unități externe, cum ar fi o unitate flash, pe NAS cu ușurința prin apăsarea unui singur buton. Pur și simplu conectați unitatea și atingeți butonul și tot ce este pe unitatea externă este copiat în siguranță pe NAS într-o locație predefinita.

Ethernet 

Unitățile NAS,  vor veni cu cel puțin un port Ethernet, adesea două pentru redundanță sau dublarea vitezei de transfer in rețea (în esență, combinând două porturi Ethernet într-unul cu viteza dubla).

Unitățile NAS tind să evite conectivitatea wireless, deoarece numai conexiunile prin cablu le oferă fluxul de trafic de care au nevoie pentru a distribui date, în special date de streaming, către mai mulți destinatari la o rată optimă. Modelele recente de ultimă generație merg atât de departe încât să ofere Ethernet de 10GB.

Cu toate acestea, acest lucru face diferența numai dacă restul rețelei rulează la 10 Gbps sau cel puțin ținta principală de trafic. În plus, capacitatea de stocare a discurilor face ca acest lucru să fie discutabil pentru majoritatea cazurilor de utilizare.

HDMI

Unele modele vor veni și cu un port HDMI; acest lucru vă va permite să utilizați NAS ca server media cu o conexiune directă la televizorul dvs. HD echipat cu HDMI.

managed cloud vs cel mai bun nas

Acces la distanță: servirea fișierelor de acasă sau birou până oriunde 

În plus față de funcțiile de partajare de mai sus, majoritatea unităților NAS vă permit să trimiteți linkuri web către oameni pentru a le permite să acceseze de la distanță anumite fișiere sau foldere aflate pe NAS. NAS-ul dvs. poate servi astfel ca propriul dvs. Dropbox  privat  sau  Google Drive , dar cu mult mai multă capacitate de stocare și fără factură lunară.

Cu toate acestea, modul în care fiecare furnizor oferă această capacitate poate varia. Dispozitivele NAS mai bune oferă o aplicație care gestionează accesul la internet la distanță. Acestea vin cu interfețe ușor de învățat și opțiuni de securitate mai avansate, inclusiv posibilitatea de a cripta orice fișiere deschideți în cloud.

Cu această funcționalitate, puteți accesa NAS în sine de la orice conexiune la internet, nu doar prin intermediul rețelei locale. Ca urmare, puteți descărca fișierele de care aveți nevoie pe drum sau puteți reda un film sau fișiere muzicale rezidente pe NAS-ul de acasă pe laptopul dvs. dintr-un hotel din țară sau din lume atunci când lățimea de bandă a rețelei  o permite.

Majoritatea unităților NAS, dar nu toate, oferă acest tip de caracteristică, așa că asigurați-vă că faceți cercetările înainte de achiziție

Cel mai bune NAS (Network Attached Storage) care vă permite să stocați fișierele importante de pe orice computer, oriunde vă aflați.

Recomandările RezolvIT pentru companiile cu pana la 10 calculatoare :

  1. Varianta economica : NAS Synology DiskStation DS220j

DS220j NAS

DS220j NAS

DS220j NAS

DS220j NAS

DS220j  arăta ca DS218j, dar oferă un upgrade hardware major: este echipat cu un procesor quad-core de 1,4 GHz și 512 MB de memorie RAM DDR4. (DS218j are un cip dual-core de 1,3 GHz și 512 MB de DDR3.)

Poate accepta unități SATA de 2,5 inci și 3,5 inci de până la 16 TB pentru o capacitate totală maximă de 32 TB și acceptă sistemul de fișiere EXT4 și mai multe Configurații RAID, inclusiv RAID 0, RAID 1, JBOD, Basic și SHR. Ultimul este RAID hibrid al Synology, conceput pentru crearea rapidă a volumului.

Un singur ventilator împiedică supraîncălzirea componentelor și unităților interne.

 

Descărcați de aici fisa complete de specificații de pe site-ul producătorului.

 

  1. Varianta recomandata : NAS Synology DiskStation DS920+

DS920+ NAS

DS920+ NAS

DS920+ NAS

DS920+ NAS

DS920 + are un procesor quad-core Intel Celeron J4125 de 2 GHz și are 4 gigaocteți (GB) de memorie RAM DDR4 care poate fi extinsă la 8 GB.

Acesta folosește două ventilatoare de sistem cu multe viteze, silențioase, pentru a menține componentele interne reci și poate fi populat cu unități SATA sau SSD de 2,5 inci și 3,5 inci (hotswap) pentru un total de 64 terabytes (TB) de stocare internă.

De asemenea, are două sloturi SSD M.2 încorporate pentru accelerarea cache-ului (accesibile din partea inferioară a incintei) și pot fi extinse la 144 TB utilizând o unitate de expansiune Synology DX517. DS920 + acceptă sistemele de fișiere Btrfs și ext4 și oferă mai multe tipuri RAID, inclusiv Synology Hybrid RAID (SHR), Basic, JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6 și RAID 10.

Descărcați de aici fisa complete de specificații de pe site-ul producătorului.

 

Dacă sunteți interesați să aflați care este cel mai bun sau de implementarea unei soluții de back-up complexe sau o simpla instalare a unui NAS pentru compania dumneavoastră contactați echipa noastră si vă vom oferi soluția cea mai buna.

Tags: , ,

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact