fbpx
July 21, 2021
Google Drive for Desktop

În ultima perioadă, serviciile cloud au devenit din ce în ce mai populare. Marele avantaj al lucrului cu fișierele găzduite în cloud este că acestea pot fi partajate ușor cu alți utilizatori. Întreaga echipă poate vizualiza sau chiar edita același document simultan.

Doi dintre principalii actori ai serviciilor cloud sunt Microsoft (prin OneDrive și SharePoint) și Google (prin Google Drive – transformate recent în Google Workspace).

Conform acestui articol, Google a anunțat pe 12 iulie aplicația Google Drive for desktop, care va facilita încărcarea fișierelor în cloud și sincronizarea acestora pe toate dispozitivele.

Noua aplicație Drive for desktop va înlocui aplicațiile Backup and Sync și Drive File Stream, pentru a oferi întreaga experiență prin intermediul unei singure aplicații. Aceasta va permite și încărcarea și sincronizarea imaginilor și clipurilor pe Google Drive și Google Photos într-un mod facil.

Drive for desktop va face upload automat fișierelor noi în cloud. Aplicația poate fi instalată atât pe sistemele ce rulează Windows, cât și macOS.

Plan de tranziție către noua aplicație:

Începând cu 19 iulie, utilizatorii Backup and Sync vor fi notificați să facă tranziția către noua soluție, urmând pașii afișați în aplicație.

Tranziția trebuie efectuată până la 1 octombrie, când utilizatorii Backup and Sync nu se vor mai putea loga pe aplicație.

Dacă utilizați serviciile Google cloud și aveți nevoie de suport pentru migrarea către noua soluție, sau chiar pentru înlocuirea soluției curente cu o alta, RezolvIT este partenerul dumneavoastră de încredere.

managed cloud

Câteva dintre avantajele utilizării serviciilor cloud:

Dacă tot discutăm despre soluții cloud, haideți să vă prezentăm și câteva dintre avantajele acestor tehnologii:

Nu există avarii hardware. Fișierele dumneavoastră sunt în permanență disponibile pe platformă, fără ca dumneavoastră să vă îngrijorați că “se strică serverul”.

Fișierele pot fi accesate și editate simultan de către mai multe persoane, lucru ce nu se poate efectua dacă ați lucra local și ați partaja datele prin intermediul Windows.

Fișierele găzduite în cloud pot fi partajate foarte ușor cu alți utilizatori, pe baza adresei de email. Nu e nevoie să apelați la IT, să configureze accesul.

Fișierele pot fi accesate de oriunde, folosind fie aplicația, telefonul mobil sau browserul de internet.

Prin intermediul funcție de versionare, puteți să reveniți la forma anterioară a unui fișier editat sau să descoperiți utilizatorul care l-a modificat. Chiar și așa, funcția de versionare nu va înlocui niciodată o soluție performantă de managed backup.

servicii it

RezolvIT este o companie de outsourcing IT obișnuită să implementeze tehnologii cloud și să faciliteze companiilor munca de acasă pentru angajați. Dacă doriți să beneficiați si dumneavoastră de avantajele soluțiilor cloud, nu ezitați să ne contactați.

 

Categorised in: , , ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact