fbpx
September 12, 2021
backup de date

Backup de date presupune copierea datelor din una sau mai multe locații la frecvențe prestabilite, la diferite capacități de stocare, pentru a le restaura în caz de pierdere a datelor. Este o practică ce combină tehnici și soluții pentru un backup de date eficient și rentabil. Odată cu creșterea numărului de atacuri online, nu există nicio garanție că datele dvs. nu vor fi niciodată piratate sau corupte. Este important să dispuneți de o strategie de backup de date, astfel încât să vă puteți recupera complet în cazul unui dezastru.

Iată câteva dintre cele mai bune strategii de care trebuie să țineți cont, atunci când alegeți soluția ideală de backup. Aceste indicații vă vor asigura că datele dvs. vor fi în siguranță și complet recuperabile.

  1. Folosiți stocarea la distanță ca strategie de backup de date

Un factor esențial în soluția dvs. de backup este să folosiți copii de rezervă de date într-o locație sau datacenter in afara rețelei companiei. Acțiunea de a le stoca pe același disc sau in același server cu datele originale poate fi un exercițiu inutil. Copiile de rezervă de date la distanță vor fi o opțiune viabilă în cazul în care serverul dvs. este compromis. Copiile de rezervă ale serverului localizate în cloud sunt cruciale pentru o recuperare reală în caz de dezastru.

  1. Criptați întotdeauna un backup de date

Criptarea unui backup de date ar trebui să fie în fruntea strategiei dvs. de backup date, deoarece adaugă un nivel suplimentar de securitate și vă asigură că totul va fi până în cazul în care veți avea vreodată nevoie să le recuperați.  În afară de securitatea infrastructuri care vă păstrează copiile de rezervă, criptarea fișierelor este un pas în plus în ceea ce privește securitatea datelor. Criptarea copiilor de rezervă în timpul stocării asigură că datele dvs. vor fi protejate in cazul unei încercări de copiere neautorizata.

backup

  1. Efectuați copii de rezervă și aveți o strategie de salvare a datelor

Dacă nu faceți backup-uri de date în mod regulat, ci rar, configurarea de backup-uri la intervale regulate trebuie sa fie o prioritate în noul an. Vă recomandăm să adăugați acest lucru la strategia dvs. de backup de date, ar trebui să efectuați un backup cel puțin o dată pe săptămână. Puteți efectua manual copii de rezervă sau le puteți seta să fie efectuate automat la un interval la alegere. Datele critice care sunt actualizate în mod continuu vor avea nevoie de o copie de rezervă mai frecventă, în timp ce datele mai statice pot avea nevoie doar de copii de rezervă zilnice sau chiar săptămânale. Apoi, asigurați-vă că soluția de backup se potrivește cu nevoile afacerii dumneavoastră.

Politica backup 3-2-1 . Ce este și ce alternative exista ?

  1. Reduceți intervalul de păstrare

 Cât timp păstrați copii ale copiilor de rezervă? Cel mai important lucru pe care trebuie să îl cunoașteți, ca proprietar de afacere, este ce date trebuie să salvați, ce date trebuie să ștergeți și cum ar trebui să protejați și să criptați aceste date, este important să știți că puteți, de asemenea, să limitați cantitatea de date pe care le stocați, acest lucru vă va ajuta să economisiți costurile de stocare a datelor. Copiile de rezervă care sunt vechi, neactualizate sau care nu mai sunt relevante ar trebui șterse imediat pentru a evita costurile inutile.

  1. Folosiți un serviciu de backup dedicat

Dacă decideți să utilizați un serviciu de backup online, De obicei, vă va costa mai mult pe termen lung decât un hard disk extern, dar aceste servicii vă vor oferi liniște sufletească atunci când vine vorba de un dezastru în care copiile de rezervă ar putea fi complet distruse. Aceste servicii au, de obicei, o aplicație care este instalată pe PC-ul dumneavoastră; aceasta scanează fișierele care ar trebui protejate, le criptează și apoi le trimite pe serverul cloud. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că circumstanțe exterioare pot distruge copiile de rezervă ale PC-ului dumneavoastră, ar putea fi o idee bună să aruncați o privire la un serviciu online de backup în cloud.

MSP360 Backup ( Cloudberry Lab ) – Explicații pentru pământenii de rând

Ce ne face să ne evidențiem ca furnizor de managed backup în cloud?

Ne mândrim că RezolvIT este partener MSP360, soluție care oferă clienților servicii de backup local dar si în Cloud. RezolvIT oferă si servicii de stocare pentru backup date dar și consultanță, instruire, implementare și suport tehnic.

Cu peste 18 ani de experiență în servicii de backup de date in cloud, suntem partenerii ideali pentru a însoți organizațiile de orice dimensiune și complexitate pentru implementarea unei soluții de backup de date potrivita pentru organizația dumneavoastră.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT obișnuită să implementeze tehnologii cloud și să faciliteze companiilor munca de acasă pentru angajați. Dacă v-am convins, solicitați o ofertă acum.

 

Tags:

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact