fbpx
July 20, 2020
macbook webcam

Există un fel de trend de ceva vreme, acela de a acoperi camera web a laptopului, pentru a te asigura că, în cazul în care stația de lucru ar fi compromisă, hackerul n-ar avea cum să te spioneze în timp real.

Cei de la Apple au anunțat pe unul dintre forumurile de suport (link) că nu recomandă acoperirea camerei web pentru produsele MacBook, MacBook Air și MacBook Pro si au oferit și o explicație tehnică ce susține acest lucru.

Pe scurt și în limbaj nontehnic, acoperirea camerei ar putea afecta funcția de ajustare automată a luminozității display-ului. De asemenea, funcția de pe dispozitivul Apple responsabilă cu ajustarea căldurii culorilor, în funcție de condițiile de lumina, ar putea să nu mai funcționeze corespunzător.

Cei de la Apple susțin că webcamul nu poate fi pornit fără ca indicatorul luminos să fie și el aprins, întrucât acestea sunt conectate hardware unul de celălalt. Astfel, este foarte ușor de observat dacă webcam-ul este activ sau nu.

Dacă totuși regulamentul de la locul de muncă cere ca webcamul să fie acoperit, Apple face următoarele recomandări:

  •     Să nu se acopere camera cu un material mai gros de 0.1 mm (cam cât grosimea unei hârtii)
  •     Să nu se folosească bandă adezivă care ar putea lăsa urme pe display
  •     Dacă se folosește un material mai gros de 0.1 mm pentru acoperirea camerei, se recomandă ca acesta să fie îndepărtat înainte de a se închide stația de lucru

Începând cu macOS Mojave, setările de securitate au fost sporite, astfel că utilizatorii pot alege care sunt aplicațiile care pot accesa camera și care nu. Setările respective se pot modifica din meniul System Preferences, opțiunile de securitate pentru aplicații fiind disponibile în categoria Privacy.

Din punct de vedere al securității, sistemele Apple sunt proiectate respectând reguli destul de stricte de securitate, în comparație cu Windows. Nu avem însă de unde să știm dacă Apple nu a făcut acest comunicat doar pentru a descuraja oamenii să acopere webcamul și implicit pentru a reduce numărul de laptopuri care ajung la service sau garanție.

Pe acest subiect, părerile specialiștilor în securitate sunt împărțite.

RezolvIT dispune atât de mijloacele tehnice, cât și de cunoștințele necesare pentru a putea gestiona orice fel de infrastructură IT, inclusiv una formată în exclusivitate din produse Apple. Dacă v-am stârnit interesul, nu ezitați să ne contactați.

 

 

Categorised in:

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact