fbpx
April 15, 2021
baterie laptop

În acest articol o să vă prezentăm 8 sfaturi practice care prelungesc durata de viață a bateriei laptopului.

 

Fie că este vorba de laptopul de la birou sau de cel personal, sfaturile de mai jos vă vor ajuta să prelungiți durata de viața a bateriei.

 

Sunteți pregătiți? Să începem.

 

1. Activați modul “economisire baterie”

Apăsați pe iconița de baterie din bara de activități și activați funcția de economisire a bateriei. Aceasta limitează și resursele hardware, dar dacă nu întreprindeți activități care necesită putere mare de procesare, nu ar trebui să sesizați vreo diferență.

În cazul în care laptopul începe să funcționeze greoi, puteți oricând să comutați înapoi pe modul de performanță optimă.

2. Deconectați perifericele nefolosite

De asemenea, un alt sfat util și ușor de aplicat este să deconectați perifericele nefolosite. Nu țineți conectate camera web sau hard diskurile externe, când nu este nevoie de acestea.

3. Nu lăsați laptopul să se descarce complet.

Pentru a prelungi durata de viața a bateriei, nu lăsați niciodată laptopul să se descarce complet. Recomandat este să îl puneți la încărcat când acesta scade sub 20% și să îl scoateți de la încărcat când ajunge la 80%.

Conform unui studiu efectuat de către Battery University, o baterie încărcată în permanență până la 100% suportă 300-500 de cicluri de încărcare-descărcare. Pe când, dacă ar fi încărcată la maxim 80%, durata de viață a acesteia ar crește la 1000-2000 de cicluri.

De asemenea, nu păstrați mereu laptopul conectat la sursa de curent.

servicii it

4. Nu utilizați laptopul dacă este foarte cald sau foarte frig

Temperaturile extreme fac ca laptopul să “calculeze” mai mult, lucru care duce la consumarea bateriei într-un ritm alert.

De asemenea, asigurați-vă că suprafața pe care este așezat laptopul permite sistemului de ventilație și răcire integrat în laptop să funcționeze corect.

5. Efectuați un upgrade de memorie RAM

La prima vedere pare că nu are legătură, doar că nu e așa. Când memoria RAM funcționează la 100% din capacitate, aceasta mută datele pe hard disk. Dacă suplimentați memoria, implicit activitatea de pe hard disk va scădea, lucru care va prelungi durata de viața a bateriei.

6. Diminuați luminozitatea

Un alt sfat util este să diminuați luminozitatea ecranului. Întrucât display-ul este un mare consumator de baterie, setarea unei luminozități reduse ajută implicit la prelungirea vieții bateriei laptopului.

De asemenea, setați ca ecranul să se stingă după o perioadă scurtă de nefolosire.

7. Dezactivați Bluetooth-ul

Dacă nu folosiți adaptorul Bluetooth, dezactivați-l. Acesta consumă resurse inutil, verificând dacă sunt dispozitive noi la care se poate conecta.

8. Înlocuiți hard-diskul mecanic cu un SSD

SSD-urile folosesc tehnologie flash, care utilizează mai puține resurse, în comparație cu diskurile obișnuite. De asemenea, SSD-ul va face stația de lucru să funcționeze mai rapid.

RezolvIT este o firmă de outsourcing IT care oferă suport personalizat companiilor. Având o înțelegere foarte bună a necesităților de business, compania propune și implementează proactiv soluții tehnice performante, atât pentru munca efectuată la sediul firmei, cât și pentru a facilita telemunca.

 

Categorised in: , , ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact