fbpx
August 17, 2021
Laptopurile business

Dacă va aflați printre cei 218 milioane de oameni care au cumpărat un laptop în 2020, este posibil să aveți o întrebare în minte cu privire la durata de viață preconizată a acestuia și la modul în care puteți crește durata de viață.

Citiți mai departe pentru a afla care este durata medie de viață a unui laptop și care sunt cauzele care determină fluctuația acestei durate de viață.

Producători de laptopuri proiectează echipamentele in funcție de felul in care sunt folosite :

  • Consumer sau laptopuri pentru utilizare personala – mai puțin intensa
  • Business sau laptopuri pentru utilizare la munca – folosire intensa
  • Gaming sau laptopuri pentru jocuri – cele care folosesc intens placa video

Care este durata de viată pentru laptopurile de tip Consumer?

Laptopurile pe care oamenii le folosesc de obicei acasă pentru a naviga pe internet și a trimite e-mailuri se numesc laptopuri personale. Acestea tind să nu fie la fel de puternice ca laptopurile pentru jocuri, dar sunt bune pentru o utilizare de bază.

Dacă deschideți un laptop personal și vă uitați la hardware, veți descoperi că componentele nu sunt de o calitate prea bună. Din această cauză, nu rezistă foarte mult timp.

Durata medie de viață a unui laptop de calitate de consum este cuprinsă între 2 și 4 ani și, de obicei, vin cu o garanție de un an.

Care este durata de viată pentru laptopurile de Business ?

Laptopurile business sunt puțin mai scumpe decât un laptop personal mediu, dar rezista mai mult și sunt mai stabile în general.

Aceste laptopuri Business sunt construite pentru a rezista și pentru a fi utilizate intens. Dacă laptopul de consum obișnuit are o carcasă din plastic, un laptop business obișnuit are o carcasă din metal sau din fibră de carbon armată, care este mai ușoară și durează mai mult.

Pentru a adăuga la această durabilitate și robustețe, unele modele de laptopurile de  business au si caracteristici de rezistente la șocuri, ceea ce le permite să reziste la lovituri și la căderi. Deși nu vă recomandăm să vă puneți laptopul de business, acesta ar trebui să vă dureze mai mult decât un laptop mediu de consum.

Laptopurile de afaceri durează, de obicei, între 3 și 5 ani și, în general, vin cu o garanție de trei ani.

Care este durata de viată pentru laptopurile de gaming?

 Durata de viață a unui laptop de gaming depinde, de obicei, de felul in care este proiectat si  fabricat, si cat de eficienta este răcirea dar și de tipul de jocuri pe care le jucați.

Dacă jucați jocuri solicitante pe laptop cu setări grafice ridicate, laptopul dvs. va avea probabil o durată de viață mai scurtă decât cineva care nu joacă multe jocuri intensive sau le joacă cu setări grafice mai mici.

Acest lucru se datorează faptului că o generare mai mică de căldură și o procesare mai puțin intensivă pot duce la o durată de viață mai mare (deși asta nu înseamnă că nu ar trebui să nu jucați cele mai noi jocuri!).

Un laptop de gaming are prețul de pornire de la 1.000 de Euro ar trebui să vă dureze 2-3 ani. Dacă cheltuiți o sumă dublă, veți avea o durată de viață dublă, de aproximativ 4-5 ani – totuși jocurile cele mai noi s-ar putea sa necesite configurații de ultima generație

Dar, în general, nu prețul este cel care determină durata de viață a laptopului tău de gaming, ci tipul de jocuri pe care le jucați pe el și setările grafice pentru care optați, așa cum am explicat mai sus.

Dacă doriți să creșteți durata de viață a laptopului dvs. de jocuri, luați în considerare achiziționarea unui laptop foarte performant la început, iar apoi jucați jocurile la setări grafice gestionabile, astfel încât laptopul să treacă cu ușurință prin acele jocuri și să nu fie nevoit să se chinuie prea mult.

servicii it

5 moduri de a crește durata de viață a laptopului.

 Iată câteva modalități pe care le puteți folosi pentru a crește durata de viață a laptopului dumneavoastră.

  1. Scoateți-l din priză atunci când este complet încărcat

Nu vă țineți laptopul mereu conectat la priză. Dacă faci asta, este posibil să reduci durata de viață a bateriei laptopului tău. Este considerată o bună practică să îl deconectezi imediat ce laptopul tău s-a terminat de încărcat.

De asemenea, daca este posibil, nu lăsați bateria sa scadă sub 25% din capacitatea.

  1. Curățați-vă laptopul de praf

Dacă știți cum să desfaceți laptopul, puteți folosi un aspirator de aer pentru a curăța hardware-ul intern. Totuși acesta acțiune va poate invalida garanția, asa ca este recomandat sa o faceți doar după ieșirea echipamentului din perioada de garanție

Este foarte ușor să vă obișnuiți să vă folosiți zilnic laptopul și să nu îl curățați și întrețineți. Dar probabil că știți deja că praful este unul dintre lucrurile care influențează enorm durata de viață a laptopului dumneavoastră.

  1. Folosiți o placă de răcire

Căldura este un alt vinovat responsabil pentru reducerea duratei de viață preconizate a laptopului tău. Dacă laptopul tău se supraîncălzește des, cel mai probabil durata de viată se va înjumătăți.

Folosirea unui pad de răcire poate ajuta la răcirea laptopului, dar nu cu mult, motiv pentru care este recomandat să vă curățați laptopul din când în când, deoarece praful este, de asemenea, responsabil de creșterea temperaturii laptopului, având un impact asupra duratei de viață a acestuia.

  1. Joacă jocuri cu setările corecte

Un alt lucru care poate avea un impact asupra duratei de viață a laptopului de gaming este să joci jocuri high-end la setări grafice ridicate sau să forțezi laptopul să joace jocuri care îi depășesc capacitățile.

  1. Upgradati componentele interne ale laptopului dvs.

Dacă simți că laptopul tău este foarte lent, probabil că este timpul să faci un upgrade hardware, nu să îl arunci și să îți iei unul nou, mai ales dacă l-ai cumpărat în ultimii 2-3 ani.

Nu multe laptopuri suportă upgrade-uri interne în zilele noastre, așa cum o făceau în urmă cu câțiva ani. Dacă laptopul dvs. suportă o actualizare a memoriei RAM sau a spațiului de stocare, ar trebui să luați în considerare inlocuirea acestora înainte de a vă gândi să cumpărați un nou laptop.

Schimbarea de la un HDD la un SSD si mărirea memoriei RAM poate face o diferență enorma, in unele cazuri dublând viteza laptopului dumneavoastră.

backup

Nu uitați, căldura și acumularea de praf sunt principalele cauze pentru scurtarea duratei de viață a laptopului dumneavoastră. Luați-vă timp pentru a vă curăța laptopul din când în când, iar acesta va dura mult mai mult.

Citeste aici si cum se securizează rețeaua wireless de la birou sau de acasa

RezolvIT este o companie de outsourcing IT (link) care reușește cu succes să susțină companiile cu care lucrează, fie că ne referim la securizarea infrastructurii (link) sau la facilitatea angajaților să își desfășoare activitatea remote.

 

Tags:

Categorised in: , , ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact