fbpx
December 3, 2020
eol

 Știu, probabil vă puneți întrebarea, “De ce să schimb ceva ce încă merge?”. O să vă explic mai jos care sunt costurile utilizării unor echipamente uzate.

Dacă ne referim la costuri, putem să le încadrăm pe acestea în două categorii: banii pe care îi cheltuim și banii pe care îi pierdem, în loc să-i câștigăm.

Costurile utilizării unui server uzat:

Timpul de utilizare și praful nu lucrează în favoarea electronicelor, în general. În cazul în care serverul se strică, va fi nevoie să suportați două costuri: costul reparației propriu-zise și costul rezultat din faptul că firma nu-și poate desfășura activitatea și implicit, pierde bani.

Dacă folosiți un server EOL (end of life), înlocuirea componentelor defecte poate fi dificilă, întrucât componentele ieșite din uz nu se găsesc prea ușor.

Vă închipuiți ce haos se creează dacă se defectează hard disk-urile serverului și recuperarea datelor durează? Puteți să vă imaginați care sunt costurile generate de către o singură zi de inactivitate? Dar de mai multe zile?

Nu ați dori să folosiți un server care nu se strică niciodată? Dar niciodată, niciodată!

Exact, mă refer la implementarea unor soluții cloud. Dumneavoastră dormiți liniștit, iar producția nu se oprește niciodată. Chiar și dacă utilizați soluții cloud, tot aveți nevoie de implementarea unei politici de backup solidă, care ar permite restaurarea datelor într-un timp scurt.

Puteți avea ghinionul ca datele să fie criptate de către un malware de tip ransomware, sau, și mai simplu, ca un utilizator să șteargă accidental un fișier vital pentru desfășurarea activității. Dacă aveți backup, fișierele pot fi restaurate foarte rapid.

Soluții moderne care vă ajută să vă blindați activitatea din punct de vedere al infrastructurii:

  • router perfomant, capabil să gestioneze suficiente conexiuni VPN și care să permită securizarea rețelei și filtrarea traficului
  • politică de backup solidă
  • server de aplicație sau de fișiere implementat în cloud
  • Office 365, pentru lucrul colaborativ

Implementarea acestor soluții nu doar că vă ajută să dormiți liniștiți în timp ce producția functionează neîncetat, dar permite și utilizatorilor să lucreze mai bine și mai eficient.

În aceste vremuri incerte, telemunca nu mai este un moft, ci mai degrabă o necesitate. Acum e ceva normal ca angajații să lucreze din sufragerie sau de la cafeneaua de la colțul blocului. Pentru ca acest lucru să devină posibil, e obligatoriu ca datele companiei să poată fi accesate de oriunde, oricând.

Știți ce ușor se poate lucra colaborativ cu fișierele, folosind soluțiile oferite de către pachetul cloud de la Microsoft? Sau cât de ușor este să organizați conferințe folosind Microsoft Teams?

RezolvIT este o companie de outsourcing IT obișnuită cu implementarea tehnologiilor noi, pentru a putea susține clienții și activitatea acestora. Compania înțelege foarte bine atât nevoile utilizatorilor, cât și nevoile de business și propune soluții personalizate, ideale pentru activitatea și infrastructura clienților.

 

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact