June 20, 2020

La scară mică, externalizare înseamnă să rogi un coleg de muncă să dea o fugă la tine acasă când ești în concediu, ca să-ți ude florile. Serviciul externalizat este udatul florilor, iar beneficiul este că florile vor supraviețui și vor crește armonios în continuare, iar tu te poți concentra pe altceva. E o formă de delegare a sarcinii și responsabilităților, pentru o perioadă bine definită de timp.

Pe scurt, externalizare înseamnă să poți să te bălăcești la mare în timp ce are altcineva grijă de florile tale. Sau să drumețești liniștit. Sau să vizitezi locuri noi. Îar în tot acest timp, florile tale sunt îngrijite cu atenție.

La scară mare, externalizare înseamnă să permiți unei echipe externe să gestioneze o bucată din infrastructură sau din activitate. Concret, o companie de externalizare IT se asigură că, din punct de vedere tehnic, business-ul tău poate funcționa neîntrerupt.

Ce face o companie de externalizare IT, pe înțelesul tuturor:

  •   ajută oamenii să-și facă treaba și să folosească echipamentele IT
  •   monitorizează în permanență infrastructura IT și intervine dacă este cazul
  •   remediază problemele care apar
  •   optimizează infrastructura IT pentru a se plia cât mai bine pe activitatea clientului
  •   propune și implementează soluții pentru a crește productivitatea și profitul

Îmi amintesc când, în școala generală, trebuia să construiesc până la sfârșitul semestrului o căsuță din lemn. Nu știam ce materiale să folosesc, dar important era să fie gata în termenul stabilit. Am improvizat și am prezentat la serbare cea mai frumoasă căsuță din bețe de chibrit.

În cadrul unei companii, contează foarte mult ca oamenii să își poată face treaba eficient, iar apoi să funcționeze echipamentele. Externalizare IT înseamnă să înțelegi de ce e mai important ca doamna de la contabilitate să poată lucra neîntrerupt, iar apoi să te ocupi de calculatorul care poate s-a defectat.

Trăim în era tehnologiei și a informației livrată rapid, iar conexiunea de internet este crucială pentru absolut orice facem. E destul de complicat să stai fără net chiar și acasă. Îți dați seama, să ai chef de un serial și să nu poți accesa serviciul preferat de streaming video? Cumplit.

Îți poți imagina cum își poate desfășura activitatea o companie, fără internet? Nu poți, pentru că nu își poate desfășura activitatea. Externalizare IT înseamnă să colaborezi cu o echipă care știe exact când îți pică netul și ia măsuri pentru a remedia problema, în cel mai scurt timp.

Toți am pățit să ni se spargă o țeavă de apă sau să se strice panoul de siguranțe și să fim nevoiți să stăm în condiții vitrege o perioadă, până rezolvăm. E un adevărat chin să facem pe meșterii, dacă nici nu suntem profilul ăla priceput la reparații.

Îți poți imagina cum își poate desfășura o companie activitatea, dacă serverul de fișiere, să zicem, are o avarie? Sau dacă nu mai funcționează mailul? Externalizare IT înseamnă să apelezi la o echipă care cunoaște foarte bine infrastructura și are resursele necesare pentru a remedia rapid problema.

Pe măsură ce crește copilul, ai nevoie să schimbi mobila și să-i renovezi camera celui mic, care începe să nu mai fie mic. La început are nevoie de loc pentru jucării, dar apoi îi va trebui și un birou unde să-și facă temele. Ce faci, te apuci singurel de zugrăvit și bricolat?

Nevoia aceasta există și-n cazul companiilor. Poate firma se mărește ca număr de angajați, sau poate doar are nevoie de mijloacele tehnice pentru a crește productivitatea… Externalizare IT înseamnă să lucrezi cu o echipă care îți cunoaște nevoile și activitatea suficient de bine cât să-ți poată face propuneri de îmbunătățire.

Să zicem că ești freelancer și ai ajuns la nivelul la care ai nevoie să muncești mai deștept, nu mai mult. Ți-ar plăcea să existe cineva care să-ți explice cum ai putea să-ți desfășori activitatea mai repede și mai bine, nu?

Nevoia asta există și în mediul business. Își închipuie cineva că șefii de departamente și oamenii care răspund de rezultate se apucă să testeze soluții, după ureche? Nu. Externalizare IT înseamnă să ai o echipă care analizează modul în care lucrezi și propune soluții tehnice care să te ajute. De la soluții noi de email până la aplicații de pontaj sau de video conferință.

Indiferent de dimensiunea companiei tare, externalizarea serviciilor IT poate fi schimbarea câștigătoare.

Noi, RezolvIT, suntem o firmă de outsourcing IT cu peste 15 ani experiență în piață și suntem dornici de noi provocări. Ne poți scrie folosind formularul de contact. Abia așteptăm să te cunoaștem și să înțelegem cum putem să te ajutăm mai bine.

 

Categorised in: ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact