fbpx
December 21, 2021
newyears

Externalizare IT – În lumea dinamică a tehnologiei, singurul lucru pe care vă puteți baza este schimbarea. Afacerea dumneavoastră trebuie să fie mereu cu un pas înainte atunci când vine vorba de protejarea infrastructuri IT împotriva valului în creștere al criminalității cibernetice și de inovarea rapidă pentru a profita de noile oportunități. Și, având în vedere că sfârșitul anului este la zile distantă acum este un moment excelent pentru a vă reevalua strategia tehnologică.

Cum s-a schimbat strategia IT în 2021 si de ce externalizarea IT este soluția cea mai potrivita :

Pentru mulți antreprenori, 2021 a fost un an de încercare, cu un accent major pe supraviețuirea incertitudinilor adesea paralizante. Acestea fiind spuse, este de asemenea important să recunoaștem faptul că Covid-19 a evidențiat lipsa preexistentă de adaptabilitate pe care multe companii o aveau înainte. Ca atare, a servit si ca un puternic catalizator al schimbării, accelerând adoptarea tehnologiilor digitale scalabile și a erei muncii la distanță. Aceste tendințe vor continua, fără îndoială, și în continuare dar in același timp vor ajuta întreprinderile să creeze un viitor mai durabil și mai rezistent la amenințări.

Ținând cont de acest lucru, haideți să analizăm câteva dintre rezoluțiile IT de Anul Nou pe care ar trebui să le luați:

#1. Concentrați-vă pe munca la distanță

Munca la distanță era deja o tendință bine stabilită înainte ca Covid-19 și nevoia de a lucra de acasă să devină o cerință pentru multe companii. După ce și-au dat seama de beneficiile mediilor de lucru flexibile, multe companii au decis să își extindă politicile de lucru la distanță în anul 2021, unele dintre ele intenționând chiar să le facă permanente.

Chiar dacă lucrurile revin la normal în lunile următoare, companiile ar trebui să ia în considerare menținerea politicilor lor de lucru la distanță. Mulți angajați s-au obișnuit să lucreze de acasă, acum că tehnologia a făcut acest lucru mai ușor ca niciodată. Un serviciu de externalizare IT este un real beneficiu pentru angajați atunci cand au nevoie de ajutor. În plus, companiile au investit mult în tehnologii precum cloud computing, așa că este logic să se concentreze pe munca la distanță și pe termen lung.

managed cloud

#2. Eliminați „silozurile de date”

Ce sunt silozurile de date?

Un siloz de date este o colecție de date sau fișiere controlat de un departament sau de o unitate de afaceri și izolat de restul organizației, la fel cum iarba și grânele dintr-un siloz agricol sunt izolate de elementele exterioare. Datele din silozuri sunt stocate de obicei într-un sistem de sine stătător (aplicație, baza de date, sisteme erp/crm, etc) și sunt adesea incompatibile cu alte seturi de date. Acest lucru îngreunează accesul și utilizarea datelor de către utilizatorii din alte părți ale organizației.

Companiile din ziua de azi au o gamă practic nelimitată de aplicații și platforme diferite. Deși acest lucru poate părea un lucru bun, faptul că o companie are acum zeci sau chiar sute de aplicații în portofoliu duce inevitabil la o multitudine de probleme. Incompatibilitățile duc la crearea unor „silozuri de date” care pot înăbuși eficiența și comunicarea între echipe, sucursale sau departamente.

Pentru a vă pregăti mai bine compania pentru circumstanțe viitoare necunoscute, aceasta trebuie să fie adaptabilă și să dispună de o strategie solidă de recuperare în caz de dezastru. Desigur un serviciu de externalizare IT poate implementa mult mai eficient aceste strategii ținând cont că beneficiază de experiența mult mai mare cumulata din mai multe proiecte

În plus, angajații trebuie să poată partaja datele cu ușurință. Eliminarea silozurilor de date vă ajută să vă păstrați activele în siguranță și să obțineți valoarea maximă din ele.

#3. Consolidați-vă securitatea IT

Infractorii cibernetici au ieșit în forță în ultimul an încercând să exploateze pandemia. Multe companii au fost nevoite să implementeze medii de lucru la distanță și noi tehnologii în foarte puțin timp, ceea ce a făcut, de asemenea, ca vulnerabilitățile să fie aproape inevitabile. Infractorii cibernetici exploatează adesea lucrătorii la distanță și conexiunile și punctele finale slab securizate.

Nu este niciodată prea devreme să începeți să vă gândiți la consolidarea apărării, nu în ultimul rând pentru că securitatea va continua să fie o preocupare majoră în 2022 și după aceea. Pe lângă pregătirea pentru ce e mai rău cu un plan adecvat de recuperare în caz de dezastru, ar trebui să vă gândiți și la măsuri esențiale, cum ar fi criptarea endpoint-urilor și autentificarea multifactorială.

 

externalizare it

 

 

#4. Evaluați-vă conformitatea

Cerințele de conformitate sunt și ele în continuă schimbare, pentru a se adapta la peisajele de amenințări în evoluție și la preocupările tot mai mari ale consumatorilor. De exemplu, noi legi și reglementari privind confidențialitatea datelor sunt introduse în continuu pe lângă normele internaționale precum GDPR.

Antreprenori ar trebui să fie întotdeauna atenți la menținerea cerințelor de conformitate cu reglementările și, ori de câte ori este posibil, să adopte o abordare proactivă în acest sens. Dacă dispuneți de strategii solide de recuperare în caz de dezastru, combinate cu securitatea și confidențialitatea prin proiectare, atunci ar trebui să fiți pregătiți pentru viitoarele evaluări de conformitate.

#5. Externalizați departamentul IT

Tehnologia se mișcă într-un ritm cu care multe companii se străduiesc să țină pasul, iar întreprinderile mici si mijlocii nu își pot permite să mențină un departament IT intern cu personal complet. Uneori, acestea ajung să încerce să se ocupe singure de tot, chiar dacă nu au la dispoziție expertiza internă și resursele tehnice necesare precum un MSP care oferă servicii de externalizare IT

Pentru a rămâne concentrat pe administrarea afacerii dvs. și pe obiectivele și operațiunile sale de bază, ultimul lucru pe care îl doriți este ca tehnologia să ajungă să fie o povară. De aceea, managementul IT este adesea cel mai bine lăsat în seama unui furnizor de servicii gestionate (MSP), care poate servi drept departament IT externalizat. Procedând astfel, veți elibera timp, astfel încât dumneavoastră și echipa dumneavoastră să vă puteți concentra pe ceea ce știți să faceți cel mai bine.

servicii it

 

Rezolv IT crede în oferirea unei experiențe fără cusur pentru clienți, cu o combinație optimă de tehnologie de ultimă oră și asistență proactivă. Sunați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre serviciile noastre de externalizare IT!

 

 

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact