fbpx
November 18, 2020

După cum probabil știți, Apple a lansat de curând actulizarea macOS Big Sur. În acest moment, vuiește internetul, se pare că mai mulți utilizatori de MacBook Pro (versiunile late-2013 și mid-2014) rămân cu un ecran negru în timpul actualizării.

Conform specificațiilor Apple, noul sistem de operare e compatibil cu următoarele device-uri:

  • MacBook 2015 sau mai noi
  • MacBook Air 2013 sau mai noi
  • MacBook Pro 2013 sau mai noi:
  • iMac 2014 sau mai noi
  • iMac Pro 2017 sau mai noi
  • Mac mini 2014 sau mai noi
  • Mac Pro 2013 sau mai noi

Mac OS Big Sur are nevoie de 4 GB memorie RAM pentru a putea rula și de la 35.5 GB spatiu disponibil. Actualizarea ocupă 12 GB, iar procesul de actualizare durează în jur de o oră.

Din păcate update-ul face ca unele dispozitive MacBook Pro late-2013 și mid-2014 să se blocheze, iar combinațiile cunoscute de taste nu funcționează pentru a scoate Mac-ul din acea stare.

Cei de la Apple cunosc aceste probleme și lucrează deja la un patch. Până atunci, recomandă utilizatorilor să trimiteră dispozitivele afectate în service.

Un set de recomandări minime, înainte de efectuarea actualizărilor de sistem, pentru Mac OS X

Nu efectuați actualizările în primele zile de când acestea sunt lansate și devin disponibile sistemului de operare.

Verificați pe forumuri care este spațiul minim necesar, pentru a putea efectua actualizarea.

Căutați pe Google dacă alți utilizatori au întâmpinat probleme după actualizarea de sistem de operare, pe dispozitive similare cu ale dumneavoastră.

Înainte de a efectua actualizarea de sistem de operare, este romandat să efectuați un backup complet (#BackupUșor), pentru a putea restaura facil versiunea veche a sistemului, în cazul în care apar probleme. Deși procesul de backup și restaurare este unul cât se poate de intuitiv, acesta necesită abilități tehnice.

După ce ați verificat aceste lucruri, puteți rula procesul de update.

Dacă sunteți clienți RezolvIT, apelați la unul dintre tehnicieni pentru a vă ajuta cu aceste verificări și pentru a planifica împreună cu dumneavoastră efectuarea actualizării.

Dacă nu sunteți clienți RezolvIT dar aveți nevoie de ajutor pentru a gestiona, administra și actualiza dispozitivele Apple (Windows sau Linux), ne puteți contacta chiar acum.

RezolvIT este o companie de oursourcing IT care oferă suport personalizat companiilor. Filozofia companiei este să se adapteze mereu atât nevoilor utilizatorilor, cât și nevoilor de business, pentru a putea propune soluții eficiente.

Compania este obișnuită să gestioneze infrastructuri de dimensiuni și complexități variate, având ca obiective principale administrarea, securizarea și monitorizarea eficientă a acestora.

Categorised in: , , ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact