fbpx
March 12, 2021
datacenter

Peste 3.5 milioane de site-uri au devenit offline, în urma unui incendiu care a distrus un Data Center aparținând celor de la OVH și a avariat major un altul. Incendiul a avut loc la locația din Strasbourg, unde sunt amplasate patru DC-uri.

Furnizorul de servicii cloud OVH are în total 27 de DC-uri, 15 dintre ele fiind în Europa.

Conform acestui site, la stingerea incendiului au participat 115 pompieri, care au lucrat neîncetat timp de 6 ore. Data Centerul SBG2 a fost distrus complet, iar SBG1 a fost și el grav avariat. La scurt timp de la apariția defecțiunii, toate cele 4 DC-uri din Strasbourg au fost oprite, pentru a se limita pagubele.

Compania a anunțat pe Twitter că recomandă clienților să declanșeze procedurile de “Disaster Recovery”, însă unii au fost luați pe nepregătite.

De exemplu, Trust Bank din Algeria a avut toate serviciile offline timp de 15 ore. Alți clienți importanți afectați de către acest incendiu sunt clubul de fotbal Villareal sau aeroportul din Strasbourg.

Deși încă nu se cunoaște cauza oficială, se presupune că incidentul a fost cauzat de către o avarie ce a avut loc la rețeaua electrică. Planul de restaurare a datelor a fost pus imediat în acțiune, însă durează cel puțin 7 zile până când toate serviciile vor fi iar funcționale.

OVH este al patrulea cel mai mare furnizor de soluții cloud, după AWS, Microsoft Azure și Google Cloud.

Ce au de învățat companiile din acest eveniment?

Oricât de sigure ar fi serviciile cloud, orice companie are nevoie de o politică de backup solidă și de un plan de disaster recovery care să funcționeze bine din punct de vedere operațional.

E posibil ca unele dintre companiile afectate să nu-și poată recupera datele în totalitate, iar acest lucru poate impacta grav business-ul.

Indiferent că infrastructura dumneavoastră este cloud sau compusă din servere amplasate la sediul dumneavoastră, este recomandat să existe implementată la nivel de firmă o politică de backup eficientă.

O bună practică este să se efectueze un backup local, întrucât acesta se poate restaura rapid fiind în aceeași rețea cu serverele și un “backup la backup”, efectuat pe un mediu de stocare cloud.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT care folosește soluții performante de monitorizare și backup, și gestionează infrastructuri de toate mărimile și complexitățile. Nu mai stați fără backup (link). Solicitați o ofertă chiar acum (link)

.

 

Categorised in: , , ,

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact