fbpx
January 28, 2021
Laptopurile business

 

 

 

 

Laptopurile se împart în două categorii: laptopuri entry-level, făcute pentru uz personal și laptopuri business sau premium, ideale pentru a fi folosite la birou.

Deși diferența de preț este uneori semnificativă, iar specificațiile tehnice pot fi similare, este recomandat să achiziționați pentru birou laptopuri business. Mai jos o să explic de ce.

Laptopurile din gama business/premium oferă o protecție sporită a datelor

Laptopurile premium sunt echipate cu un modul de securitate numit TPM, care permite criptarea datelor de pe hard-disk. În eventualitatea în care laptopul este pierdut sau furat, iar criptarea este activă, datele de pe laptop nu vor putea fi accesate de către utilizatorii malițioși.

Cea mai populară metodă de criptare este BitLocker Drive Encryption, o funcție disponibilă în versiunile Pro și Enterprise ale Windows. Fără prea mare efort, activarea Bitlocker pe laptopurile care suportă această funcție scutește companiile de foarte mari bătăi de cap, în eventualitatea unui furt.

Chiar și așa, tot este necesară implementarea unei politici solide de backup, pentru scenariile în care datele se corup ori sunt șterse accidental.

Laptopurile din gama business/premium sunt mai fiabile

Prima mare problemă a laptopurilor de buget este calitatea manufacturării (build quality). De obicei, laptopurile entry-level care sunt în garanție au anumite sigilii lipite pe componente, iar demontarea lor duce la pierderea garanției. De cele mai multe ori, carcasa și sistemul de răcire sunt mai slabe calitativ, în comparație cu cele folosite de laptopurile premium.

De multe ori se întâmplă ca balamalele să se slăbească, iar mișcarea acestora va duce la spargerea părții de jos a carcasei.

O altă problemă este că acestea trebuiesc desfăcute pentru mentenanța hardware la service-uri autorizate, pentru a nu se pierde garanția. De asemenea, modelele de laptopuri entry-level nu sunt modulare, ele trebuiesc demontate complet pentru înlocuirea unei componente, lucru ce trebuie făcut obligatoriu în service.

La fel, și curățarea ventilatorului trebuie făcută tot la service, iar această operațiune trebuie făcută minim o dată la 6 luni.

Chiar dacă prețul unui laptop de buget este mai mic, în comparație cu costul unui laptop business, trebuie mereu luate în calcul costurile operaționale și cele de mentenanță.

 

Cât de mult pierde o companie dacă una dintre persoanele cheie are probleme cu laptopul și acesta trebuie dus la service? De obicei, operațiunile hardware nu se fac de pe o zi pe alta.

RezolvIT este o firmă de outsourcing IT care oferă suport personalizat companiilor. Având o înțelegere foarte bună a necesităților de business, compania propune și implementează proactiv soluții tehnice performante, atât pentru munca efectuată la sediul firmei, cât și pentru a facilita telemunca.

 

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact