fbpx
March 17, 2021
securitate wifi

Aflați informații despre cele mai comune de atacuri efectuate asupra rețelelor wireless, dar și modul în care trebuie securizată o astfel de rețea.

Tipuri de atacuri:

Denial-of-service (DOS):

Atacurile DOS sunt folosite pentru blocarea echipamentelor prin inundarea acestora cu trafic. Atacatorii trimit foarte multe pachete către echipamentele de rețea, astfel că resursele acestora se saturează iar echipamentele nu mai răspund.

Scopul unui astfel de atac este împiedicarea utilizatorilor legitimi de a folosi infrastructura.

Rogue Access point:

Acest atac constă în adăugarea în rețea a unui echipament wireless malițios, cu scopul de a intercepta traficul efectuat de către dumneavoastră. Hackerii folosesc acest gen de echipamente pentru a fura date sensibile ale utilizatorilor și pentru a ataca echipamentele din interiorul rețelei.

Passive Capturing:

Atacatorii monitorizează și scanează echipamentele din rețea, pentru a identifica vulnerabilități. În cazul în care se identifică un echipament vulnerabil, hackerii preiau controlul asupra acestuia și îl folosesc atât pentru interceptarea datelor, cât și pentru a încerca să acceseze resursele rețelei, din interior.

Cum se securizează rețeaua wireless de la birou:

Așadar, acum că știm care sunt tipurile de atacuri cele mai întâlnite, mai jos o să vă explicăm cum trebuie securizată rețeaua wireless, pentru a ține hackerii la distanță.

Securizați routerul:

Este absolut crucial să securizați routerul, întrucât un echipament cu setări de securitate implicite este foarte vulnerabil.

Ce trebuie să faceți mai exact?

  • Schimbați numele routerului.
  • Schimbați parola implicită de administrare a routerului.
  • Efectuați actualizările de securitate disponibile.
  • Dezactivați funcțiile de accesare de la distanță.

Folosiți un algoritm puternic de criptare, de tip WPA3:

Pentru ca traficul wireless să nu poată fi interceptat din exteriorul rețelei, e recomandat să folosiți protocolul de criptate WPA3. Acesta se activează pe router, în momentul în care creați rețeaua wireless și alegeți numele și parola.

Setați o parolă complexă pentru rețeaua wireless:

Pentru a preîntâmpina atacurile, este nevoie să setați o parolă cu un nivel de securitate complex. Recomandarea este să alegeți o parolă alcătuită din minim 20 de caractere, care să conțină litere mari și mici, cifre și simboluri.

Restricționați accesul la rețea echipamentelor ce nu vă aparțin:

O altă măsură de securitate ușor de implementat este restricționarea accesului la rețea pentru echipamentele ce nu vă aparțin. Acesta lucru se face adăugând în lista dispozitivelor permise doar echipamentele dumneavoastră.

Utilizați echipamente de tip firewall:

Utilizarea unui firewall hardware adaugă un nivel de securitate adițional, care ajută la securizarea rețelei. Această facilitate respinge traficul malițios și blochează accesarea site-urilor web de calitate îndoielnică.

Accesați rețeaua de la birou prin intermediul unei conexiuni VPN:

Restricționarea accesului de la distanță este o măsură de securitate foarte eficientă pentru securizarea infrastructurii. Pentru a putea facilita telemunca, recomandarea este să creați conexiuni de VPN utilizatorilor. De asemenea, dacă routerul permite, alegeți o soluție VPN care permite criptarea traficului.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT (link) care reușește cu succes să susțină companiile cu care lucrează, fie că ne referim la securizarea infrastructurii (link) sau la facilitatea angajaților să își desfășoare activitatea remote.

 

 

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact