După cum probabil știți, Microsoft va lansa Windows 11 în acest an. Deși nu se cunoaște data exactă, zvonurile susțin că noua versiune a sistemului de operare va fi disponibilă începând cu sfârșitul lunii octombrie.
Ce trebuie să știm despre Windows 11?
Chiar dacă nu e încă lansat, curioșii pot instala și testa Windows 11 chiar acum. Dacă doriți, puteți face asta pe stațiile personale, dar nu vă recomandăm să faceți vreun upgrade pe calculatoarele din producție.
Windows 11 va fi disponibil gratuit (și legal) pentru utilizatorii Windows 10, sub forma unei actualizări.
Primul lucru pe care îl veți putea observa este noua interfață grafică. Chiar dacă acesta nu a suferit mari modificări, diferența de design este semnificativă, iar ferestrele vor avea colțurile rotunjite.
Butonul de start va fi mutat pe mijlocul “barei de activități”.
O funcționalitate interesantă este suportul nativ pentru anumite aplicații Android, fără a fi nevoie să rulați emulatoare software. Acestea se vor putea instala din Microsoft Store, care va redirecta utilizatorii către magazinul de aplicații Amazon.
Comutarea între aplicații se va efectua puțin diferit, lucru care va face mulți multitaskeri fericiți.
De asemenea, magazinul de aplicații Microsoft va primi anumite actualizări, permițând utilizatorilor să-l folosească mai ușor pentru a căuta diferite aplicații.
Microsoft va introduce o nouă funcție de Chat, care va îmbunătăți integrarea cu aplicațiile de instant messaging folosite pe telefoanele mobile.
De asemenea, Windows 11 va conține și anumite optimizări pentru rularea jocurilor.
Pentru mai multe informații, verificați acest articol de pe site-ul Microsoft.
Specificații tehnice minime pentru a rula Windows 11:
- Procesor pe 64 biți, cu minim 2 core-uri și frecvență de 1 GHz.
- 4 GM memorie RAM (deși recomandarea noastră este de 8 sau mai mult)
- 64 GB mediu de stocare
- Placă grafică ce suportă Direct X12
- Modul TPM 2.0
Deși specificațiile minime sunt normale pentru un sistem de operare modern, acesta nu va putea rula pe stațiile de lucru vechi care nu utilizează un modul hardware TPM (modul de securitate ce permite criptarea datelor de pe hard disk).
Recomandarea noastră este să nu vă grabiți să actualizați stațiile de lucru din producție la Windows 11, până când acesta nu devine suficient de matur.
Dacă doriți să efectuați migrarea către noul sistem de operare, RezolvIT vă va sta la dispoziție, atât cu expertiza tehnică, cât și cu un plan de migrare personalizat (dublat de un backup solid efectuat în prealabil), pentru a impacta minim activitatea dumneavoastră.
RezolvIT este o companie de outsourcing IT obișnuită să implementeze tehnologii cloud și să faciliteze companiilor munca de acasă pentru angajați. Dacă doriți să beneficiați si dumneavoastră de avantajele soluțiilor cloud, nu ezitați să ne contactați.
Tags: audit it, rezolvit, window 11
Categorised in: Abonamente, Diverse, Sfaturi Utile, Toate