fbpx
October 19, 2021
securitate

În ciuda faptului că știrile evidențiază adesea încălcări majore ale securității datelor în corporații și agenții guvernamentale, adevărul este că marea majoritate a întreprinderilor care sunt atacate sunt cele mici si mijlocii. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că întreprinderile mici sunt, în general, nu au personalul și nici bugetul necesar pentru implementarea soluțiilor de securitate complexe.

Dacă hackerii pot pătrunde în corporații uriașe, cu toată atenția acordată securității cibernetice, ce îi oprește să atace companii mai mici care nu-și pot permite același nivel de protecție? Vestea bună pentru întreprinderile mici și mijlocii este că o securitate informatică adecvată nu este inaccesibilă. Iată câteva sfaturi de securitate cibernetică de care poate beneficia orice proprietar de mică afacere.

externalizare it

  1. Îmbunătățiți protecția prin parolă puternica

 Utilizarea parolelor pentru a proteja rețelele de calculatoare este destul de evidentă în acest moment. Totuși, dacă doriți să profitați la maximum de acest sistem de securitate, este important să respectați standarde stricte.

Parolele puternice sunt o necesitate, la fel ca și utilizarea de solicitări de actualizare regulată a parolelor. Implementarea unor politici care să se ocupe de partajarea parolelor, chiar și cu colegii de serviciu, este, de asemenea, o idee bună.

O parolă puternică descrie o parolă care este dificil de detectat atât de către oameni, cât și de către programele de calculator, protejând în mod eficient datele împotriva accesului neautorizat. O parolă puternică este formată din cel puțin opt caractere (cu cât mai multe caractere, cu atât mai puternică este parola) care sunt o combinație de litere, numere și simboluri (@, #, $, % etc.), dacă sunt permise. De obicei, parolele sunt sensibile la majuscule și minuscule, astfel încât o parolă puternică conține litere atât majuscule, cât și minuscule. De asemenea, parolele puternice nu conțin cuvinte care pot fi găsite într-un dicționar sau părți din numele utilizatorului.

  1. Limitați accesul

Securitatea stratificată (pe nivele) poate ajuta la menținerea în siguranță a celor mai sensibile date, chiar dacă sistemul dumneavoastră suferă o breșă. Aceasta înseamnă limitarea accesului la anumite tipuri de informații și adăugarea unor niveluri de protecție, cum ar fi parole suplimentare, criptare și așa mai departe. 

backup

  1. Monitorizați dispozitivele personale

În poziția de întreprindere mică sau mijlocie, este posibil să nu dispuneți de capitalul necesar pentru a pune la dispoziția angajaților dispozitive precum laptopuri, tablete și smartphone-uri.  Cu alte cuvinte, este posibil ca angajații să utilizeze dispozitive personale pentru a accesa datele companiei.

Dacă acesta este cazul, trebuie să creați politici care să permită administratorului de rețea să instaleze software de monitorizare, să impună actualizări automate de securitate și să solicite schimbarea regulată a parolelor. Nu trebuie neapărat să invadați confidențialitatea personală în astfel de situații sau să interziceți anumite programe și aplicații. Cu toate acestea, trebuie să vă protejați afacerea dacă angajații vă pun rețeaua în pericol în timp ce își folosesc dispozitivele personale.

servicii it

  1. Instruiți angajații

Chiar și cu personal de asistență tehnică, angajații provoacă involuntar breșe dacă nu îi instruiți corespunzător. Este extrem de important să vă asigurați că angajații înțeleg cum să utilizeze resursele companiei și sancțiunile pentru nerespectarea protocoalelor de securitate.

  1. Planificați pentru situația in care cădeți prada unui atac cibernetic

Trebuie să lucrați cu un consultant IT experimentat sau cu personalul IT intern la un plan pentru o încălcare a securității datelor. Deoarece astfel de atacuri sunt atât de frecvente, cel mai bine este să vă pregătiți pentru ce este mai rău. Minimul necesar este de a avea o backup securitate (copie de rezervă a datelor) ar putea ajuta la repunerea în funcțiune a afacerii dvs. în cazul pierderii datelor.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT obișnuită să securizeze și protejeze infrastructurile clienților cu succes. Fie că vorbim despre laptop-uri, desktop-uri, servere sau dispozitive mobile, compania adoptă și propune soluții inovative pentru a putea preîntâmpina amenințările de securitate ce pot apărea.

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact