fbpx
August 25, 2020
security

În contextul în care oamenii și companiile folosesc tot mai mult diverse platforme online pentru a desfășura diferite activități de zi cu zi, implementarea unor măsuri de conduită pe internet a devenit obligatorie, la fel ca și stabilirea unei proceduri de backup.

Aceste trei reguli vor reduce riscul ca datele personale sau sensibile ale utilizatorilor să ajungă să fie expuse pe internet și vor preveni și primirea de spam-uri inutile. Respectarea lor nu necesită deloc abilități tehnice.

Nu creați conturi pe platforme online cu aceeași parolă ca și adresele de email pe care le folosiți

Reținerea mai multor parole poate fi destul de dificilă, dar este un criteriu obligatoriu, când vorbim de conturi online și securitate. Indiferent cât de mare și de sigură este o platformă, există șansa ca aceasta să fie compromisă de către hackeri. Să ne reamintim ce au pățit cei de la Twitter.

De exemplu, dacă folosiți adresa de email [email protected] cu parola AnaAreMere123!$ și vă creați un cont folosind aceleași date de logare, în cazul în care Twitter este compromis, va fi compromisă și adresa de email.

Ăsta e motivul pentru care experții IT nu recomandă folosirea acelorași parole. Alternativele sigure sunt activarea autentificării în doi pași sau folosirea unui manager de parole, cum este cel de la Google.

Nu folosiți adresa personală sau adresa de birou pentru a vă abona la newslettere sau pentru a face conturi pe platforme care nu prezintă încredere

O practică bună și simplă este să nu folosiți adresa personală sau adresa de birou pe platforme în care nu aveți încredere. Oamenii de obicei citesc cu interes mesajele care ajung pe adresele de email folosite în mod uzual și le ignoră pe cele de pe căsuțele secundare.

Dacă adresa principală este [email protected], nu ar fi rău să creați o adresa [email protected] și să o folosiți strict în situațiile în care site-urile vă obligă să vă abonați, pentru a accesa conținutul.

Pe adresa principală ar trebui să aveți mailuri doar de la persoanele cu care colaborați, de la servicii în care aveți încredere și de la furnizorii care vă emit facturi.

Newsletterele de pe slabeste-usor.co si masini-de-viteza.biz (site-uri inexistente, folosite doar ca exemple) în mod cert nu ar trebui să se strecoare între mesajele legitime, pe care sunteți predispuși să le deschideți în grabă.

Folosiți o adresă special creată pentru rețelele sociale

Motivul este unul foarte simplu. O adresă [email protected] vă va scuti de primirea unui volum voarte mare de e-mailuri. Facebook, Twitter și Instagram au prostul obicei să trimită notificări pe email pentru orice modificare sau actualizare și nu cred că vă doriți să aveți mereu Inbox-ul plin.

Deși mesajele sunt legitime, volumul mare de emailuri primit vă poate frustra. Iar dacă aveți multe mesaje necitite în Inbox, veți avea tendința de a trece rapid prin toate, iar în acest mod riscați să deschideți și mesaje malițioase.

RezolvIT este o companie de outsourcing IT care pune mare preț pe respectarea normelor de securitate și folosește soluții inovative pentru a întări securitatea companiilor cu care colaborează.

 

Categorised in: , , ,

Call Now ButtonContact