Dată fiind această situație incertă, munca de acasă nu mai este de multă vreme un moft. Aceasta a devenit o necesitate, iar companiile s-au văzut nevoite să se conformeze (sau să dispară).
În acest articol o să vă prezentăm câteva dintre aplicațiile de bază oferite de către suita Office 365. Microsoft a lucrat din greu în ultima perioadă, pentru a crea o serie de aplicații care facilitează telemunca.
Vedeta suitei este, fără doar și poate, Microsoft Teams.
Microsoft Teams:
Această aplicație facilitează lucrul colaborativ. Ea permite inițiarea de apeluri video sau audio cu una sau mai multe persoane. Mai mult decât atât, se pot crea grupuri (ideal pentru a separa departamentele între ele) și se poate partajara ecranul, cu membrii grupului.
Într-un mod foarte simplu, membrii unui departament pot comunica foarte ușor între ei, pot schimba informații și pot lucra pe aceleași fișiere, ca și cum ar fi toți în același birou.
Exchange mail:
Tipul de email Exchange este ideal pentru lucrul cu mailul. Pe lângă facilitățile obișnuite pe care le oferă emailul, Microsoft Exchange permite crearea de evenimente în calendar și partajarea acestora cu mai mulți membri.
În felul acesta se pot seta notificări pentru utilizatori individuali sau pentru întreaga echipă.
OneNote:
Aplicația de notițe inclusă în suita Office 365 facilitează și ea lucrul colaborativ. Aceasta este de obicei folosită pentru partajarea de notițe sau proceduri. Oricine are drepturile necesare poate accesa notițele de oriunde, iar ăsta este un mare avantaj.
OneDrive / SharePoint:
SharePoint este implementarea de server de fișiere cloud inclusă în Office 365. Aceasta permite crearea de structuri de foldere și lucrul cu aplicațiile Word, Excel, PowerPoint direct în cloud, de oriunde. Fișierele pot fi editate atât în browserul de internet, cât și folosind aplicațiile.
Din punct de vedere al utilizării și al costurilor, tehnologiile cloud oferă avantaje foarte solide, față de infrastructurile locale.
- Dacă sunt configurate corect, aplicațiile cloud funcționează fără erori
- Aplicațiile nu depind de conexiunea la internet de la sediu sau de rețeaua de curent de la sediu
- Accesarea aplicațiilor nu necesită conexiune VPN
Dar chiar și așa, compania dumneavoastră tot are nevoie de un router capabil, de tip UTM, de o soluție anti-malware premium și de o politică de backup solidă.
RezolvIT este o companie de outsourcing IT obișnuită să implementeze tehnologii cloud și să faciliteze companiilor munca de acasă pentru angajați. Dacă v-am convins, solicitați o ofertă acum.
Categorised in: Abonamente, Diverse, Sfaturi Utile, Toate