Google Classroom este una dintre cele mai eficiente și mai simple modalități de a învăța online, atât în clasă, cât și la distanță. Este gratuit, utilizează ecosistemul Google de instrumente precum Docs și Slides pentru a facilita schimbul de materiale și ajută la simplificarea evaluării activității elevilor.
- Utilizare gratuită
- Ușor de început
- Ecosistem de instrumente Google integrat
- Simplifică evaluarea lucrărilor elevilor
- Utilizare gratuită
Google Classroom este un sistem de gestionare a învățării (LMS) puternic și foarte ușor de utilizat, care funcționează cu multe alte aplicații și servicii de la terți pentru a face educația digitală mult mai ușoară, mai accesibilă și mai accesibilă pentru profesori, elevi, tutori și administratori.
Este posibil să fi utilizat deja instrumentele proprii ale Google, cum ar fi Google Docs, Sheets și Slides, ceea ce face ca Classroom să fie ușor de utilizat.
Necesitatea învățării la distanță a forțat adoptarea mai rapidă decât se aștepta – ceea ce face ca simplitatea Google Classroom să fie foarte atractivă.
Google Classroom este, la momentul publicării, aplicația educațională nr. 1 în Apple App Store și aplicația gratuită nr. 5 la nivel global.
Având în vedere că mulți folosesc deja o mulțime de instrumente Google și sunt familiarizați cu modul de utilizare a sistemelor bazate pe Google, este o modalitate atractivă de a face tranziția la învățarea online rapid, ușor și gratuit. De asemenea, este suficient de simplă pentru a fi utilizată fără a vă îngrijora că aveți nevoie de resurse IT pentru a o menține în funcțiune. Soluțiile cloud sunt cele mai potrivite.
Google Classroom poate fi un LMS simplist în comparație cu TalentLMS sau SAP Litmos, dar avantajul este ca durează doar o jumătate de oră pentru a vă obișnui cu el dacă sunteți obișnuit să folosiți web și instrumentele Google. Cu toate acestea, le oferă totuși educatorilor libertatea de a posta materiale, de a stabili sarcini și de a efectua teste rapid și ușor.
Poate că Google nu a realizat aici un LMS complet, dar a făcut-o în mod inteligent suficient de deschisă pentru a o integra cu alte suite, astfel încât să poată oferi mai mult. Acestea fiind spuse, îi lipsește o anumită integrare cu serviciile de informații și nu oferă o opțiune de notare bazată pe standarde în acest moment.
Deci, este acest lucru suficient pentru a merita să fie folosit pe scară largă? Iată tot ce trebuie să știți despre Google Classroom.
Ce este Google Classroom?
Google Classroom este gratuit și liber de utilizat, dar în limitele rezonabilului. Google asigură siguranța și securitatea elevilor, permițându-vă să creați o clasă numai dacă școala sau universitatea dumneavoastră s-a înscris mai întâi pentru un cont gratuit Google Workspace for Education. Acesta este momentul în care instituția poate decide ce servicii pot utiliza elevii.
De asemenea, oferă șansa de a examina și de a personaliza setările de confidențialitate și securitate pentru a se potrivi cel mai bine grupurilor de elevi. Acesta este momentul în care sunt configurate conturile pentru studenți, deoarece aceștia nu au voie să își folosească conturile personale pentru a accesa serviciile. Accesul este limitat la spațiul virtual, menținându-l în siguranță.
Google îi asigură pe utilizatorii Classroom că păstrează toate datele în siguranță, nu există reclame, sprijină respectarea reglementărilor și a celor mai bune practici din industrie.
Google Classroom se concentrează în primul rând pe personalizarea experienței de învățare a elevilor, mai degrabă decât pe gestionarea acesteia. Citez: “Elevii pot învăța rezolvarea problemelor din secolul 21 și abilitățile pe care le vor folosi în viitoarele lor cariere, cu caracteristici de accesibilitate care ajută fiecare elev să facă cea mai bună treabă.”
Poate că Google Classroom nu este un LMS complet, dar îndeplinește standardele Learning Tool Interoperability (LTI), astfel încât poate fi utilizat cu un alt LMS ca un add-on. De asemenea, va funcționa cu alte oferte gratuite, precum Schoology și Edmodo, după cum este necesar.
Google Classroom: Caracteristici
- Funcționează pe iOS, Android, Mac, Windows, Chrome și alte browsere
- Integrare cu Google Docs, Slides și Sheets
- Creați, gestionați și notați sarcinile
- Nu este un înlocuitor pentru Blackboard
Google Classroom este foarte ușor de accesat și funcționează pe iOS, Android, Windows, Mac, Chrome și cam pe orice alt dispozitiv care poate rula o fereastră de browser în cadrul acestuia. Pentru un număr din ce în ce mai mare de elevi care folosesc deja Chromebooks, acest sistem este perfect adaptat la hardware-ul lor și la ceea ce obișnuiesc să facă cu acesta.
Atunci când un profesor se conectează la platformă, poate vedea o secțiune pentru fiecare dintre clasele sale, cu cursuri diferențiate prin culori și bannere. Numiți clasa, introduceți o descriere, alegeți imaginea bannerului și este gata de plecare.
Resursele pot fi partajate elevilor în același timp, iar aceștia sunt notificați prin e-mail. Astfel, un profesor poate să partajeze și să adnoteze un Google Doc, Sheet sau Slide și să țină evidența momentului în care elevii au avut acea distribuție. Puteți, de asemenea, să atrageți materiale din Google Drive, ceea ce face integrarea și mai ușoară.
În timp ce o prezentare poate fi realizată cu ajutorul Google Slides, profesorul poate, de asemenea, să creeze o perspectivă reală prin utilizarea Google Meet pentru a vedea și a auzi elevii în cadrul interacțiunilor video.
Interacțiunile elevilor pot fi controlate pe trei niveluri: elevii pot posta și comenta, pot doar comenta sau doar profesorii pot posta și comenta. Acest lucru le permite profesorilor să facă anunțuri în mod clar, dar face, de asemenea, evident dacă educatorii doresc ca elevii să interacționeze cu o postare. Acest lucru este valabil pentru mai mulți profesori, deoarece mai mulți pot fi adăugați la o clasă, ceea ce îl face excelent pentru asistență.
Google a anunțat că Classroom va permite exportul notelor într-un sistem de informații pentru elevi (SIS), ceea ce sporește ușurința de utilizare și compatibilitatea.
Google a anunțat, de asemenea, adăugarea funcției de raport de originalitate, astfel încât profesorii să poată efectua o verificare în raport cu alte lucrări ale elevilor din aceeași școală. O modalitate excelentă de a detecta plagiatul.
Google Classroom: Performanță
- Stabilitate constantă a conexiunii
- Interacțiunea cu elevii
- Prezentare cu Slide și chat video cu Hangouts
- Publicitate
Google Classroom oferă o pagină principală pe care activitatea este afișată în mod clar într-un feed cu postările pe care le-au făcut elevii, materialele nou adăugate, temele și multe altele.
Trei file secționează aspectul cu Classwork, People și Grades.
- Classwork permite profesorilor să încarce materiale, să creeze teme și teste folosind formulare Google și să pună întrebări.
- People (Persoane) arată toți cursanții și educatorii, inclusiv cei care nu au răspuns la invitația dumneavoastră de a se alătura.
- Grades este un grafic care arată sarcinile și elevii și este locul în care profesorii introduc notele – care sunt împărtășite cu fiecare elev în mod privat. Mai multe despre asta mai jos.
În funcție de setări, elevii au posibilitatea de a comenta postările celorlalți, ceea ce poate sprijini colaborarea.
Google Slides ar putea fi mai bine integrat, deoarece uneori poate fi dificil pentru un student să navigheze între acesta și un document la care lucrează. Aceasta este o mică problemă de multitasking, dar merită să i se acorde atenție. Atunci când profesorul arată clasei cum se face acest lucru, se poate evita ca elevii mai puțin pregătiți din punct de vedere tehnic să se lupte mai mult decât cei care pot rezolva mai ușor multitasking-ul.
Efectuarea de anunțuri este o caracteristică simplă și minimă, asemănătoare cu cea a rețelelor sociale, fără formatare de text bogat. Cu toate acestea, puteți atașa totuși linkuri, clipuri YouTube și documente, așa că este foarte utilă, dar succintă. Aceste anunțuri pot fi etichetate cu subiecte pentru și mai multă claritate și organizare.
Atunci când creați sarcini, este ușor să selectați un titlu, să adăugați instrucțiuni, să adăugați fișiere, să alegeți o categorie de notare (mai multe despre asta mai jos) sau să atribuiți o valoare a punctului și o dată de predare.
Întrebările sunt o altă caracteristică care oferă o oportunitate de a crește implicarea. De exemplu, atribuiți o întrebare clasei sau elevilor individuali, cu opțiuni de răspuns scurt sau cu alegere multiplă. Deși acest lucru pălește în comparație cu Blackboard, puteți utiliza Google Forms pentru a crea evaluări cu autoevaluare, cu opțiuni multiple.
În ceea ce privește anunțurile, temele și întrebările, caracteristica cu adevărat utilă este posibilitatea de a salva în draft, de a seta publicarea la un anumit moment sau de a trimite imediat. Această flexibilitate le oferă profesorilor posibilitatea de a planifica și de a se pregăti cu mult timp înainte.
Google Classroom: Notarea
- Grafic de notare manuală
- Opțiunea sistemului de notare ponderat
Google Classroom utilizează grafice de notare pentru a stoca o foaie de notare dintr-o privire pentru profesori. Aceasta este, de asemenea, utilizată pentru a partaja notele cu elevii în mod direct, menținând în același timp confidențialitatea, astfel încât notele de la alți elevi să nu fie vizibile.
Notele sunt introduse manual în grafic. Automatizarea aici, unde notele din documentul de temă populează acest grafic, ar fi o opțiune bună. În schimb, profesorii pot lucra cu graficul și cu tema deschisă în același timp – mai mult ca în lumea reală cu un jurnal de bord deschis în timp ce are loc notarea.
Profesorii pot crea o rubrică, cu până la 50 de criterii pentru fiecare rubrică și 10 niveluri de performanță pentru fiecare criteriu.
Pentru notarea propriu-zisă, profesorii au posibilitatea de a crea un sistem de notare ponderat. De exemplu, temele pentru acasă ar putea fi setate să reprezinte 25 la sută, în timp ce examenele reprezintă alte 25 la sută, iar participarea în clasă reprezintă celelalte 50 la sută.
Google face munca grea aici, ținând evidența categoriei pe măsură ce profesorul notează sarcinile individuale. Opțiunile de control de aici permit cât de mult poate vedea un elev din notele sale.
Ar trebui să folosesc Google Classroom?
Dacă doriți să utilizați o platformă de învățare gata pregătită, care este extrem de simplu de navigat, funcționează pe numeroase dispozitive și se integrează cu alte instrumente, atunci Google Classroom ar putea fi pentru dumneavoastră. Este pur și simplu una dintre cele mai simple modalități de tranziție online, deoarece mulți profesori și elevi vor deține hardware-ul necesar pentru a începe să funcționeze, iar școala nu va trebui să își facă griji cu privire la suportul IT.
Pentru profesori, aceasta este o modalitate minimă de a planifica și de a realiza schimbul de resurse pentru lecții, sarcini și notare. Totul este afișat în mod clar și ușor accesibil pe mai multe dispozitive. Există chiar și suport Google Hangouts pentru interacțiuni video live cu clasa.
Ceea ce nu este un concurent pentru ofertele LMS complete, cum ar fi Blackboard, D2L Brightspace, Moodle sau Instructure Canvas. Este mai mult ca Schoology sau Edmodo, care sunt, de asemenea, gratuite.
La modul cel mai simplu, Google Classroom este imaginea Google Workspace for Education, reunind totul într-un singur loc pentru o utilizare mai ușoară și mai rapidă a diferitelor instrumente Google. Deși aceasta este o modalitate excelentă de a începe să predai online, mai ales în situații dificile, nu este un înlocuitor complet al clasei. Dar, dacă nu aveți buget sau infrastructură, este greu de bătut.
RezolvIT este o companie de outsourcing IT care reușește cu succes să susțină companiile cu care lucrează, fie că ne referim la securizarea infrastructurii sau la facilitatea angajaților să își desfășoare activitatea remote.
Tags: google classroom
Categorised in: Abonamente, Diverse, Sfaturi Utile, Toate